Pereiti į pagrindinį turinį

Karas Ukrainoje: rusai atakavo Charkivą, Kryvyj Rihą, Zaporižią

2023-10-21 09:26

Rusijos okupacinė kariuomenė penktadienį apšaudė tris rajonus Charkivo regione, teigia karinės administracijos vadovas Olehas Syniehubovas, kuris šią žinią paskelbė feisbuke.

Scanpix nuotr.

Nukentėjusios teritorijos apima gyvenvietes Charkivo, Čuhujivo ir Kupjansko rajonuose.

O. Syniehubovas pažymėjo, kad penktadienį apie 23.15 val. rusai apšaudė Charkivo rajono Lypcių kaimą, panaudodami priešlėktuvines raketas. Preliminariais duomenimis, dėl smūgio aukų nebuvo.

Dėl apšaudymo, nukreipto į Kupjansko rajono Kučerivkos kaimą, nukentėjo du namai ir ūkis, o 39 metų vietos gyventojas dėl sužeidimų paguldytas į ligoninę.

Be to, Rusija apšaudė Vovčansko, Ohircevės ir Hatyščės gyvenvietes Čuhujivo rajone, Dvoričnos, Synkivkos, Ivanivkos ir Kislivkos gyvenvietės Kupjansko rajone bei daug kitų gyvenviečių.

Regiono vadovas pažymėjo, kad Valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos sprogdintojai patikrino daugiau kaip 12 hektarų teritorijos, neutralizavo 90 sprogstamųjų objektų.

Puolimas Kryvyj Rihe

Kryvyj Riho mieste per Rusijos puolimą praėjusią naktį buvo apgadintas pramoninis objektas. Apie tai feisbuke pranešė Dniepropetrovsko regiono karinės administracijos vadovas Serhijus Lysakas.

„Naktį Kryvyj Rihe vėl pasigirdo sprogimai. Priešas vėl smogė miestui. Į jį buvo nukreiptos raketos ir dronai“, – sakė jis.

Pasak S. Lysako, žala padaryta pramonės infrastruktūros objektui. Kilo gaisras, tačiau buvo greitai užgesintas.

Regiono vadovas pridūrė, kad, atnaujintais duomenimis, per vakarinį rusų puolimą prieš kotedžų kooperatyvą Kryvyj Riho priemiestyje buvo apgadinti trys namai. Kituose Dniepropetrovsko regiono rajonuose rusų išpuolių neužfiksuota, pabrėžė jis.

Kaip pranešė „Ukrinform“, penktadienį vakare Rusijos pajėgos raketomis smogė kotedžų kooperatyvui Kryvyj Riho priemiestyje. Žuvo 1963 metais gimęs vyras, jo 1967 metais gimusi žmona sunkios būklės gydoma ligoninėje.

Zaporižiai – 106 smūgiai

Rusijos kariuomenė artilerija ir raketomis 106 kartus smogė Zaporižios regionui ir padarė nuostolių. Apie tai feisbuke pranešė Zaporižios regiono karinės administracijos vadovas Jurijus Malaško.

„Rusijos kariuomenė 106 kartus smogė Zaporižios regionui, ten nukentėjo 20 gyvenviečių“, – rašė pareigūnas.

Pasak J. Malaško, 88 artilerijos sviediniai buvo paleisti į Huliaipolės, Orichivo, Zaliznyčnės, Mala Tokmačkos, Charivnės, Novodanylivkos, Malynivkos, Bilohirjos, Levadnės, Poltavkos, Ščerbakų, Piatichatkų ir kitų gyvenamųjų vietovių teritorijas.

Priešas surengė raketų ataką Liubickėje, 13 dronų smūgių – Huliaipolėje, Levadnėje, Robotynėje, Charivnėje, Malynivkoje, Novodarivkoje, Kamianskėje ir Piatichatkose. Į Robotynę buvo paleistos trys priešlėktuvinės raketos, o į Orychivą pataikė bomba.

Pareigūnai užregistravo 20 pranešimų apie gyvenamųjų pastatų ir infrastruktūros objektų sunaikinimą. Apie nukentėjusius žmones nepranešta.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, visame Zaporižios regione apie 44 proc. slėptuvių pasirodė netinkamos naudoti pagal paskirtį.

Daugiau naujienų