Pereiti į pagrindinį turinį

Karas klaipėdietį užklupo per šventę

2023-10-10 09:55

Klaipėdietis, išvykęs į Izraelį pas dukrą švęsti Jom Kipurą, kaip ir tūkstančiai kitų žydų, nė nenutuokė, kaip staiga apsivers gyvenimas, teroristams užpuolus šalį. Vis dėlto vyras kol kas nusprendė likti istorinėje tėvynėje su artimaisiais, nepaisant didelio pavojaus.

Sprendimas: pas dukrą į Izraelį prieš savaitę atvykęs klaipėdietis, prasidėjus „Hamas“ terorui, nusprendė kol kas negrįžti į Klaipėdą, bet likti su artimaisiais.
Sprendimas: pas dukrą į Izraelį prieš savaitę atvykęs klaipėdietis, prasidėjus „Hamas“ terorui, nusprendė kol kas negrįžti į Klaipėdą, bet likti su artimaisiais. / Scanpix nuotr.

Klaipėdietis tvirtina, kad jis neketina grįžti specialiuoju lėktuvo reisu į Lietuvą iš Izraelio, nors ten šiuo metu pragaras dar nesibaigė.

„Atvažiavome švęsti, susitikti visa šeima, o štai, kaip viskas apsivertė. Sunku suvokti tą viduramžišką žudikų mąstymą ir jų elgesį. Kol kas neketinu grįžti, netgi gerai, kad esame visi kartu, jaučiamės stipresni ir man pačiam ramiau, nors oro pavojaus sirenos nuolat kaukia“, – vakar kalbėjo klaipėdietis.

Atvažiavome švęsti, susitikti visa šeima, o štai, kaip viskas apsivertė.

Miestas, į kurį atvyko vyras pas Izraelyje gyvenančios dukros šeimą, yra vos už 60 kilometrų nuo Gazos Ruožo ir pastarosiomis dienomis nuolat atakuojamas.

„Sunku suvokti, kad tai galėjo nutikti, pats ne kartą buvau pasienyje ir mačiau, kokia ten apsauga, kiek visokios technikos, vaizdo kamerų, viskas matoma, kaip ant delno. Dabar kalbama, kad buvo kibernetinė ataka ir įsiveržimas vienu metu. Izraelio kariai juos gena iš teritorijos, bet jų vis atsiranda ir atsiranda. Netgi ieškoma nežinomo tunelio, pro kurį teroristai galbūt veržiasi į šalį“, – kalbėjo klaipėdietis.

Kaip tik spalio 6-ąją suėjo 50 metų, kai prasidėjo Jom Kipuro karas, tuomet, Egipto ir Sirijos kariuomenės užpuolė Izraelį, kuris per kelias savaites išginė užpuolikus iš šalies.

Visai neseniai pasirodė filmas apie legendinę Izraelio ministrę pirmininkę Goldą Meir (1898–1978), kuri ir vadovavo Izraelio vyriausybei per tą karą.

„Esu tikras, kad šis išpuolis tiesiogiai susijęs su šitais įvykiais. Dabar yra dvi didelės kraujuojančios žaizdos pasaulyje – Izraelis ir Ukraina. Neduok Dieve, kad tai bus visa apimančios milžiniškos katastrofos pradžia“, – kalbėjo klaipėdietis, pasiryžęs būti su artimaisiais karo zonoje, kol viskas baigsis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų