Pereiti į pagrindinį turinį

Karo ekspertai – apie Rusijos ataką: jau ir propagandistai ima abejoti tokiais viražais

2022-08-01 07:14
DMN inf.

Karo eigą stebintys ekspertai „Locked N' Loaded“ apžvelgė naujausius įvykius fronte. Pasak jų, centre tęsiasi agresoriaus pergrupavimo iš šiaurės į pietus priedangos operacija.

Scanpix nuotr.

Ruože Krasnpolis–Dolyna–Bohorodychnė – ramu, bet tikėtina, kad agresorius netrukus mėgins pulti, rašė „Locked N' Loaded“.

„Tačiau rezultatas aiškus iš anksto. Tarsi neturėtų ką veikti, orkai sugalvojo dar kartą atakuoti Dmytrivką, rezultatas įprastas. Jau ir orkų propagandistai ima abejoti tokiais viražais, ir šį puolimą įvardijo kaip „nevienareikšmišką operacinį žingsnį“, – aiškino ekspertai.

O štai Husarivkos ruože tęsiasi agresoriaus lokalios operacijos.

Rezultatas – agresoriaus tarpe daugiau skylučių, mažiau rankyčių ir kojyčių.

„Pirmoje dienos pusėje veikė žvalgybinės diversinės grupės, jos gavo į straublį. Nepaisant nepavykusios žvalgybos, agresorius visgi pabandė pulti. Rezultatas nuspėjamas – dalis utilizuota, dalis atsitraukė. Nors ukrainiečiai čia sėkmingai atmuša rusų puolimus, tačiau pats agresoriaus aktyvumas šiame ruože – bloga tendencija. Tikėtina, ukrainiečiai ieškos būdų atmušti orkams norą kišti čia savo nosį. Priešingu atveju, problemų gali būti daugiau“, – svarstė jie.

Centre tęsiasi „grandiozinis“ šturmas – agresoriaus pergrupavimo iš šiaurės į pietus priedangos operacija.

„Panašu, kad čia veikia tokie pat karybos „genijai“, kaip ir prie Syversko – bandoma iš dviejų pusių (šiaurės ir pietų) atakuoti Peskį ir taip pralaužti frontą. Rezultatas – agresoriaus tarpe daugiau skylučių, mažiau rankyčių ir kojyčių“, – rašė „Locked N' Loaded“.

Daugiau naujienų