Pereiti į pagrindinį turinį

Karo studijų institutas įvardijo kitus galimus Rusijos taikinius Ukrainoje

2022-07-19 06:48

JAV veikiantis Karo studijų institutas (ISW) teigia, kad labiausiai tikėtina, jog kitu Rusijos pajėgų taikiniu Ukrainoje taps Siversko ir Bachmuto miestai, praneša agentūra „Ukrinform“.

Scanpix nuotr.

„Liepos 18 d. vykęs Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu susitikimas su Rytų pajėgų grupės vadu generolu leitenantu Rustamu Muradovu patvirtina ISW vertinimą, kad šiame operacijos etape Maskva neteiks pirmenybės kovai dėl Slovjansko kontrolės, tačiau savo dėmesį skirs Siversko ir Bachmuto miestų užėmimui“, – teigiama naujausioje ISW ataskaitoje.

Joje priduriama, kad Rusijai Ukrainoje desperatiškai trūksta karių, tačiau prezidentas Vladimiras Putinas mėgina išvengti etninių rusų mobilizacijos. „Rusijos prezidento Vladimiro Putino pastangos apsaugoti etninius rusus nuo mobilizacijos gali sukelti pasipriešinimo bangą kai kuriuose etniniuose anklavuose, kuriems tenka neproporcinga karo našta“, – nurodė ISW.

ISW pažymėjo, kad šiuo metu Ukrainoje daugiausiai kovoja neetninių rusų batalionai, kuriuos, be kita ko, sudaro kariai iš Čečėnijos ir Pietų Osetijos.

Daugiau naujienų