Katalonija dėl koronaviruso įvedė karantiną 200 tūkst. žmonių

  • Teksto dydis:

Ispanijos šiaurės rytų Katalonijos regionas šeštadienį paskelbė karantiną netoli Leridos miesto esančiame rajone, kuriame gyvena apie 200 tūkst. žmonių ir kuriame pastaruoju metu smarkiai padaugėjo naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Šios priemonės buvo imtasi tuo metu, kai Ispanijoje prasidėjo vasaros atostogos ir šalis vėl pradėjo įsileisti lankytojus iš dvylikos Europos Sąjungai (ES) nepriklausančių šalių.

Turistams iš Šengeno erdvės šalių ir iš Didžiosios Britanijos Ispanija savo sienas atvėrė birželio 21-ąją.

„Nusprendėme uždaryti Segrijos [rajono] zoną, nes duomenys parodė, kad joje smarkiai padaugėjo užsikrėtimo COVID-19 atvejų“, – pareiškė reporteriams Katalonijos regiono prezidentas Quimas Torra (Kimas Tora) ir pridūrė, jog atvykti į šią teritoriją ar iš jos išvykti nebus leidžiama.

Regiono sveikatos apsaugos ministrė Alba Verges (Alba Berdžes) nurodė, jog bus uždrausti didesni nei 10 žmonių susibūrimai ir bus draudžiama lankytis senelių namuose.

Ispanija yra viena labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių pasaulio šalių. Nuo COVID-19 šalyje mirė 28,385 tūkst. žmonių ir didesni aukų skaičiai Europoje yra tik Jungtinėje Karalystėje, Italijoje ir Prancūzijoje.

Penktadienį šalyje per 24 valandas buvo užfiksuota 17 mirčių nuo koronaviruso ir COVID-19 aukų paros skaičius buvo didžiausias nuo birželio 19 dienos.

Užsikrėtusiųjų skaičius visoje šalyje nuo pandemijos pradžios pasiekė 250 545. Vien Katalonijoje buvo patvirtinta 62 tūkst. užsikrėtimo atvejų, o 5,6 tūkst. pacientų mirė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių