Kataras baus pareigūnus, atlikusius prievartines ginekologines apžiūras užsienietėms

Kataras penktadienį pareiškė, kad asmenys, atsakingi už anksčiau šį mėnesį Dohos oro uoste keleivėms atliktas invazines ginekologines apžiūras, bus patraukti atsakomybėn už „pažeidimus“.

„Asmenų, atsakingų už šiuos pažeidimus ir neteisėtus veiksmus, atžvilgiu bus pradėtas generalinės prokuratūros tyrimas“, – rašoma vyriausybės išplatintame pranešime.

Trečiadienį vyriausybė išreiškė apgailestavimą dėl asmeninių laisvių pažeidimo, kai šio mėnesio pradžioje keleivėms buvo atlikta priverstinė medicininė apžiūra, ieškant oro uosto tualete rasto kūdikio motinos.

Pasak savaitgalį pasirodžiusių pranešimų, anksčiau šį mėnesį saugumo tarnyba išvedė kažkiek moterų iš orlaivių, stovėjusių Hamado tarptautiniame oro uoste, į greitosios medicinos pagalbos automobilius, kur moterys buvo patikrintos, ar neseniai nepagimdė kūdikio.

Incidentas, apie kurį pirmą kartą pranešė Australijos transliuotojas „Seven Network“, įvyko spalio 2 dieną, o apie jį sužinota po to, kai prakalbo kelios nukentėjusios keleivės iš Australijos.

Trečiadienį paaiškėjo, kad lėktuvų, kurių keleivės buvo priverstinai tikrinamos, skaičius buvo daug didesnis, nei manyta.

Australijos užsienio reikalų ministrė Marise Payne sakė, kad priverstinai buvo patikrintos 18 moterų, įskaitant 13 australių ir „kitų užsienio piliečių“, spalio 2-ąją skridusių į Sidnėjų. Naujienų agentūros AFP žiniomis, tarp jų buvo ir viena prancūzė.

Katare moterims, kurios pastoja arba gimdo vaikus ne santuokoje, yra taikomos griežtos bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edis

Edis portretas
Nesuprantu komentarų.ar apsirūke rąšo,ar šiaip kvaili.kažką vadinti tokiais žodžiais,tai važiuokit į rusiją ir gyvenkite.ko sėdite čia,jei ten gerai.

Anonimas

Anonimas portretas
Tai jau tikrai. Bet kiauliasnukio dienos jau baigiasi. Tik vargu ar vietoj rasis koks protingesnis...

šalims

šalims  portretas
amerikos pakalikems , tai praeis be pasekmiu, o jei tai butu Rusija, Baltarusija ,ar Š.Koreja kiauliasnukis-komjaunuolis zandus susiplešytu beklykdamas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių