Katastrofiška situacija: Mariupolyje masiškai miršta žmonės, gatvėse vis dar randami lavonai

  • Teksto dydis:

Okupantai praneša apie ūmios žarnyno infekcijos atvejus Mariupolyje, tačiau dėl antisanitarinių sąlygų ir gruntinio vandens bei upių užterštumo mieste išlieka ir choleros plitimo pavojus, praneša UNIAN.

Kaip teigiama, mirtingumas Mariupolyje išaugo penkis kartus – per savaitę mirė daugiau nei 30 žmonių. Tai pranešė Mariupolio miesto taryba.

„Mirtingumas Mariupolyje išaugo penkis kartus! Dabar smarkiai padaugėjo infekcinių ligų, o mirusių žmonių kūnai vis dar randami viduryje gatvių“, – rašoma pranešime.

Miesto taryba paskelbė nuotrauką, kurioje užfiksuotas vyro kūnas, esantis maiše, Lomizovo ir Azovstalskajos gatvių sankryžoje.

„Tokie atvejai nėra pavieniai. Mieste yra visiškos antisanitarinės sąlygos, trūksta tinkamos medicininės priežiūros. Patys okupantai kalba apie septyniolika ūmios žarnyno infekcijos atvejų. Pusė iš jų – vaikams. Tačiau realus vaizdas yra daug prastesnis. Mariupolyje mirė daugiau nei 30 žmonių“, – pranešė miesto taryba.

Taip pat pažymima, kad dėl antisanitarinių sąlygų ir požeminio vandens, upių užterštumo mieste vis dar išlieka choleros plitimo pavojus.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeMariupolismirtingumaslavonaiantisanitarinės sąlygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių