Keturiems opozicijos atstovams Baltarusijoje skirtos ilgos laisvės atėmimo bausmės

Keturi opozicijos politikės Sviatlanos Cichanouskajos bendražygiai autoritariškai valdomoje Baltarusijoje nuteisti po mažiausiai šešerius metus kalėti. Gomelio miesto teismas tris vyrus ir moterį, be kita ko, pripažino kaltais dėl masinių neramumų organizavimo, pranešė generalinė prokuratūra.

Be to, daugiau kaip 80 buvusių karių ir saugumo pajėgų atstovų, ėjusių prieš prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, neteko savo karinių ir tarnybinių titulų. Atitinkamą įsaką pasirašė A. Lukašenka.

Žmogaus teisių atstovai kaltino baltarusių teisėsaugą politiškai motyvuotais procesais. Neretai „paskutiniuoju Europos diktatoriumi“ pavadinamas A. Lukašenka savo priešininkus laiko neramumų kurstytojais. Jis daro spaudimą ir žurnalistams, žmogaus teisių aktyvistams ar profsąjungų atstovams, atlieka kratas jų namuose ar sulaiko.

Po suklastotų rinkimų ES nepripažįsta A. Lukašenkos prezidentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Tarakono laukia miloseviciaus likimas,jeigu nespes pabegti pas janukovyciu.

Atsirūgs išdavikams Vakarų pinigai

Atsirūgs išdavikams Vakarų pinigai portretas
Puiku, Baltarusių žmonių išdavikai turi būti baudžiami.

Eksp.

Eksp. portretas
Nematau geresnio režimo žmogui , lygybės klausymu.Nebus taip kad bedarbių nebus būdu uždirbs visi daug.Maži atlyginimai duoda galimybės dirbti visiem, kaip ir sakė Lukošenka.Nieko naujo, taip buvo Tarybiniais laikais.Ar dirbti visiem ,ar kaip kam viena išeitis, bomžu gyvenimas.Baisu, manau turi teisę visi į padorų gyvenimą ir darbą.O kapitalizmas , tai išnaudojimas, bedarbystė, prievarta ,bomžu gyvenimas.Baltarusiai turėtų mokytis iš kitų klaidų . Europos sąjunga ne ateitis o bus praeitis.Anglija pirmoji tai įrodė.Kiekviena šalis turi būti atskira respublika, graži , teisinga kiekvienam jos piliečiui.Palaikyti gražius santykius su kaimynais ir kitais politikais , verslo partneriais.Ir taip toliau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių