Kijevas: du žmonės žuvo ir du buvo sužeisti per naujus incidentus Rytų Ukrainoje

Du žmonės žuvo ir du buvo sužeisti per naujus incidentus tarp vyriausybės pajėgų ir Rusijos remiamų separatistų Ukrainos karo nuniokotuose rytuose, trečiadienį pranešė Kijevas.

Šie gyvybių pareikalavę incidentai įvyko Kijevui apkaltinus Maskvą ir separatistus dėl sunkiosios ginkluotės naudojimo ir atakų rengimo pažeidžiant paliaubas, dėl kurių susitarta praėjusių metų liepą.

Vieno įvykio metu antradienį nuo minosvaidžio ugnies vienas karys žuvo ir dar vienas buvo sužeistas netoli Zaicevės gyvenvietės, į šiaurę nuo separatistų de facto sostinės Donecko, pranešė Ukrainos gynybos ministerija.

Per kitą incidentą tą pačią dieną dar vienas karys buvo sužeistas prie Piskų, taip pat esančių Donecko srityje, nurodė ministerija.

Per trečią antradienio incidentą vienas civilis žuvo, kai jo kieme gretimoje Luhansko srityje sprogo mina, pranešė kariškiai atskirame pranešime.

Anksčiau šį mėnesį trys Ukrainos kariai žuvo per susirėmimus su separatistais, o dar trys žuvo per minos sprogimą.

Ukraina kovoja su Rusijos remiamais separatistais Donecko ir Luhansko srityse, priklausančiose vadinamajam Donbaso regionui, nuo 2014-ųjų. Karas prasidėjo Maskvai tais pačiais metais aneksavus Krymo pusiasalį.

Nuo tada per konfliktą žuvo daugiau kaip 13 tūkst. žmonių, skelbia Jungtinės Tautos. Vis dėlto naujų žuvusiųjų skaičius pastaraisiais metais mažėjo.

Kijevas teigia, kad 2020 metais žuvo 50 Ukrainos karių – perpus mažiau nei užpernai.

Ukraina ir jos sąjungininkės Vakaruose kaltina Rusiją siunčiant separatistams į pagalbą karių ir ginkluotės, bet Maskva tokius kaltinimus neigia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
rodė per nelietuvišką TV, kad jau antrą dieną chocholai minosvaidžiais apšaudo DNR

ĮDOMU, O MARSIECIU AR LEZBES BIDONO VISUREIGIS NEPARTRENKĖ?

ĮDOMU, O MARSIECIU AR LEZBES BIDONO VISUREIGIS NEPARTRENKĖ? portretas
.

Faktas

Faktas portretas
Eilinė dozė melo ir bukos propagandos dozė.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių