Kinija patvirtino dar devynių darbininkų žūtį po sprogimo kasykloje

Kinijos pareigūnai patvirtinto dar devynių darbininkų žūtį, praėjus daugiau kaip dviem savaitėms po sprogimo vienoje aukso kasykloje, pirmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.

Vieno žmogaus likimas vis dar nežinomas.

Po sausio 10-ąją driokstelėjusio sprogimo nebaigtoje įrengti kasykloje, esančioje Šandongo provincijos Čisia miesto apylinkėse, po žeme įstrigo 22 žmonės. Su dalimi šių darbininkų gelbėtojams pavyko užmegzti ryšį ir nuleisti maisto bei vaistų, išgręžus gilius šurfus.

Sekmadienį 11 įstrigusių kalnakasių pavyko iškelti į paviršių gyvus.

„Nuo sekmadienio popietės iki šios popietės gelbėtojai nesiliovė ieškoję ir rado dar devynis įstrigusius kalnakasius, bet jie visi, deja, buvo žuvę“, – valstybinis transliuotojas CCTV citavo Jantajaus miesto merą Chen Fei (Čen Fei).

„Kartu su vienu kalnakasiu, mirusiu ketvirtadienį, visų šių devynių žuvusių kalnakasių kūnai buvo iškelti iš kasyklos“, – pridūrė jis.

Sekmadienį vienuolika darbininkų buvo išgelbėti po to, kai buvo išvalyta ventiliacinė šachta, pranešė valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“, remdamasi gelbėjimo operacijos valdymo centru.

Vieno išgelbėto darbininko „fizinė būklė buvo itin prasta“ ir jis buvo skubiai nuvežtas į ligoninę, nurodė pranešė CCTV.

Gelbėtojai tęs paieškas, kol bus rastas paskutinis dingęs kalnakasys, sakė Chen Fei. Meras pridūrė, kad gelbėjimo operacijas trikdo aukštas vandens lygis toje kasyklos vietoje.

Sprogimui įvykus pagrindinėje kasyklos vėdinimo šachtoje 350 metrų gylyje užvertė apie 70 tonų nuolaužų, sukritusių apie 100 metrų ilgio ruože, socialiniuose tinkluose skelbė Jantajaus miesto vyriausybė. Taip pat buvo sugadintas kasyklos keltuvas.

Išgelbėtų 11 darbininkų grupė buvo įstrigusi kasyklos ruože, esančiame maždaug 580 metrų gylyje.

Chen Fei nurodė, kad devynių kalnakasių žūties priežastis veikiausiai buvo antrinis sprogimas, įvykęs sausio 10 dieną, kai jie mėgino pasiekti išėjimą.

Pasak pareigūnų, po sprogimo gelbėtojams pirmiausiai pavyko susisiekti su 11 gyvų likusių kalnakasių grupe, bet vėliau vienas jų mirė dėl sunkios galvos traumos. Tačiau mėginant pasiekti šią grupę gelbėtojai rado dar vieną gyvą darbininką.

Pastaruoju metu dėl griežtesnės priežiūros Kinijos kalnakasybos pramonėje, kurioje kadaise per metus vidutiniškai žūdavo 5 000 žmonių, saugumas pagerėjo. Vis dėlto anglių ir tauriųjų metalų paklausa ir toliau skatina apeiti saugos normas, o per pernai Čongčinge įvykusius du incidentus žuvo 39 kalnakasiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių