Kinija pranešė apie 36 naujus koronaviruso atvejus

Kinijos Nacionalinė sveikatos komisija trečiadienį pranešė apie 36 naujus COVID-19 atvejus, diena anksčiau paskelbusi, kad nuo šiol į oficialias suvestines bus įtraukiami ir besimptomiai atvejai.

Komisija sakė, kad visi nauji atvejai, išskyrus vieną, yra įvežtiniai iš užsienio. Per pastarąją parą taip pat užregistruoti septyni nauji mirties atvejai.

Komisija nenurodė, ar kokie nors iš naujų užsikrėtimo atvejų yra besimptomiai, bet antradienį pranešė, kad iš 1 541 dabar stebimo besimptomio atvejo 205 yra įvežtiniai.

Sprendimas skelbti besimptomių atvejų skaičių priimtas po nepatiklių vertinimų dėl Kinijos skelbiamų skaičių, kurie anksčiau atspindėjo tik žmonių su pasireiškiančiais simptomais kiekį. Nors kol kas neaišku, kokia dalis virusą pasigavusių žmonių nepatiria jokių simptomų, mokslininkai sako, kad šie „nešiotojai” gali užkrėsti kitus žmones, kurie galiausiai gali susirgti.

Nors COVID-19 protrūkis Kinijoje atslūgo, kai kas klausia, ar tai, kad šalis negebėjo suskaičiuoti besimptomių atvejų, sudarys sąlygas vėl augti užsikrėtimų skaičiui. Kinija, kurioje naujasis virusas gruodį buvo pirmą kartą aptiktas, iš viso užregistravo 81 554 COVID-19 atvejus ir 3 312 mirties nuo šios ligos atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių