Kinijos Nandzingo mieste plečiasi COVID-19 protrūkis

  • Teksto dydis:

Kinijos rytuose esančiame Nandzingo didmiestyje antradienį užregistruotas dar 31 vietinio užsikrėtimo pandeminiu koronavirusu atvejis.

Tuo metu pareigūnai paskelbė, kad visoje šalyje jau sušvirkšta daugiau kaip 1,5 mlrd. vakcinos nuo COVID-19 dozių.

Pastarosiomis dienomis  Dziangsu provincijos sostinėje Nandzinge, turinčiame 9,2 mln. gyventojų, buvo nustatyta daugiau kaip 106 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. Pasak vietos pareigūnų, mieste plinta pandeminio koronaviruso delta atmaina.

Nandzinge vykdomas masinis testavimas, dešimtims tūkstančių žmonių paskelbtas karantinas. Šios priemonės kartu su privalomu kaukių dėvėjimu uždarose patalpose padeda Kinijai sėkmingai valdyti viruso plitimą šalies viduje. 

Šalis taip pat vykdo intensyvų gyventojų skiepijimą. Nacionalinė sveikatos komisija informavo, kad iki sekmadienio šalyje, turinčioje 1,4 mlrd. gyventojų, buvo sušvirkšta 1,55 mlrd. vakcinos dozių.

Visgi keliama klausimų dėl kiniškų vakcinų veiksmingumo, ypač vyresnio amžiaus žmonių skiepijimo „SinoPharm“ preparatu.

Tai pakurstė susirūpinimą tarp dešimčių šalių, paskiepijusių pažeidžiamiausius savo gyventojus šios Kinijos bendrovės sukurta vakcina. Dabar kai kurios valstybės sako esančios pasirengusios skiepyti gyventojus trečiąja doze, siekiant sustiprinti organizmo imuninę apsaugą.

Kinija antradienį taip pat pranešė apie dar 40 įvežtinių COVID-19 atvejų. Pusė jų užregistruota Junano provincijoje, besiribojančioje su Mianmaru, kuris grumiasi su didžiuliu COVID-19 protrūkiu.

Šiuo metu šalyje dėl COVID-19 gydomi 795 žmonės. Nuo pandemijos pradžios Kinijoje užregistruoti 4 636 mirties atvejai. Naujų mirčių nefiksuojama jau daugelį mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ach,kiek daug

Ach,kiek daug portretas
Nandzinge, turinčiame 9,2 mln. gyventojų, buvo nustatyta daugiau kaip 106 nauji koronavirusinės infekcijos atvejai. :))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių