Kongo DR sostinėje smarkios liūtys pareikalavo mažiausiai 36 gyvybių

  • Teksto dydis:

Kongo Demokratinės Respublikos (KDR) sostinėje Kinšasoje ir jos apylinkėse mažiausiai 36 žmonės žuvo kelias dienas pliaupiant smarkioms liūtims, sukėlusioms potvynių ir žemės nuošliaužų, antradienį pranešė vietos pareigūnai.

"[Provincijos] vidaus reikalų ministras ką tik pranešė apie 36 žuvusius žmones. Paieška tęsiasi. Nuostoliai, kalbant apie turtą ir gyvybes, tikrai didžiuliai“, – naujienų agentūrai AFP sakė Kinšasos vicegubernatorius Neronas Mbungu (Neronas Mbungus).

Sugriuvo mažiausiai du tiltai, sakė N. Mbungu ir pridūrė, kad tarp žuvusiųjų yra elektros srovės nutrenktas vaikas.

Lembos rajono magistrato pareigūnas Jeanas Nsaka (Žanas Nsaka) sakė, kad praeitą naktį stichija pareikalavo mažiausiai 15 žmonių gyvybių ir padarė didelės žalos. Pasak jo, tikėtina, kad aukų tikrasis skaičius yra daug didesnis.

Pasak J. Nsakos, pavojingas sąlygas dar labiau paaštrino prasta statinių būklė ir žemės erozija. Be kita ko, vanduo paplovė kelio, vedančio į Kinšasos universitetą, ruožą.

Mon Ngafulos savivaldybės meras Tryhonas Woobinas (Trihonas Vubinas) sakė, kad šiame vakariniame Kinšasos priemiestyje žuvo mažiausiai 17 žmonių, įskaitant šešis vienos šeimos narius, palaidotus žemės nuošliaužos.

Žmonių gyvybių pareikalaujantys potvyniai ir liūtys Kinšasoje yra dažni. Pernai sausio mėnesį dešimtis gyvybių nusinešė nuošliaužos, potvyniai ir namų sugriovusi vos vienos nakties liūtis.

Kinšasoje, trečiame pagal dydį Afrikos mieste, yra maždaug 10 mln. gyventojų, kurių daugelis gyvena nesaugiuose būstuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių