Koronavirusas palaužė jauną italą: kosėjau krauju, tada mane išvežė į ligoninę

  • Teksto dydis:

Jaunas italas Edoardo Melloni savo atveju paneigė iki šiol daug kur nuskambėjusį manymą, kad koronavirusas – pavojingiausias vyresnio amžiaus žmonėms. Iki infekcijos buvęs puikios fizinės būklės, atletas papasakojo apie patirtas kančias, kurias jis išgyveno kūną apėmus šiai naujo tipo ligai.

E. Melloni, šiuo metu gydomas Milano „Saco“ ligoninėje, dabar jaučiasi pakankamai gerai. Tačiau, kai jis atsidūrė medikų rankose, jaunam atletui buvo diagnozuotas plaučių uždegimas, o koronaviruso testas taip pat buvo teigiamas, skelbiama Tarptautinės sporto žurnalistų asociacijos (AIPS) interneto puslapyje.

„Viskas prasidėjo, kai iki 37,5 laipsnių man pakilo temperatūra, ėmiau kosėti. Stipraus ir sauso kosulio dažnumas vis intensyvėjo ir tęsdavosi nuo penkių iki dešimties minučių. Vieną kartą ėmiau kosėti krauju, tada mane išvežė į ligoninę“, – prisiminė jaunas vyras, tačiau pridūrė, kad pasireiškiantys simptomai yra individualūs.

Atletas pasakojo, kad kurį laiką jis buvo praradęs gebėjimą užuosti ir justi skonį. Ligoninėje, kurioje jis šiuo metu gydomas, pastarasis simptomas esą pasireiškė dviem iš trijų pacientų, todėl net, jei nečiaudima ir nekarščiuojama, uoslės ir skonio praradimas esą gali būti naudingas vertinant būklę.

Paklaustas, kokiais vaistais E. Melloni yra gydomas, AIPS jis atviravo, jog medikai jam taikė vaistų terapiją, naudojamą Uhano ligoninėse – mišinį esą sudarė medikamentai, skiriami sergantiems artritu ir ŽIV infekuotiems pacientams. Šalutinis poveikis, kurį jis pajuto pirmąją gydymo dieną buvo dizenterija (skausmingas viduriavimas aut. past.). Tačiau palaipsniui savijauta pagerėjo. Jokių kitų pašalinių poveikių vyras teigė nejutęs.

Žurnalistams pasiteiravus, ar E. Melloni numano, kur koronaviruso infekcija galėjo jo tykoti, atletas buvo beveik įsitikinęs, kad užsikrėtė Milano metro, kuriuo grįžo į namus, nes pasiėmęs dokumentus iš darbovietės atletas turėjo palikti ten savo automobilį, nors jau prieš kurį laiką saviizoliavęs dirbdavo iš namų.

Jaunas vyras atvirame interviu neslėpė besijaučiantis kaltu, nes dabar jį gydantis personalas turi rizikuoti savo pačių sveikata. „Mano palata nuo koridoriaus yra atskirta dar vienu kambariu, kuriame būna gydytojai ir slaugytojai. Įeidami į mano palatą, jie užsideda kombinezonus, dvigubas pirštines, kaukes ir skydelius, dengiančius veidą“, – pasakojo E. Melloni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kopūstas.

Kopūstas.  portretas
Ai, dėl senukų pergyvent tikrai nereikia, valstybiai mažiau būtų išlaidų ant pensijų.

Pavojingiausias senyvo amžiaus žmonėms

Pavojingiausias senyvo amžiaus žmonėms portretas
ir tai faktas. Tam jaunuoliui pasisekė nes jis užsikrėtė budamas jaunas ir su stipriu imunitetu, o senuolis su tokiais ligos požymiais ir ligos intesyvumu būtų iškeliavęs pas protėvius net nesulaukęs greitosios atvykimo.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių