Kremlius neatskleidžia detalių apie dingusius „Moskva“ įgulos narius

Kremlius antradienį atsisakė atskleisti bet kokią informaciją apie karius, žuvusius nuskendus Rusijos Juodosios jūros laivyno flagmanui raketiniam kreiseriui „Moskva“, tėvams reikalaujant papasakoti tiesą apie dingusius jų vaikus.

Karo laivas nuskendo praėjusį ketvirtadienį po sprogimo ir gaisro, kurį, anot Ukrainos, sukėlė tikslus raketų smūgis. Rusija savo ruožtu tvirtino, kad kreiserio katastrofą sukėlė jame buvusių šaudmenų sprogimas.

Rusijos pareigūnai teigė, kad karo laivo, kuriuo gali plaukti iki 680 jūreivių, įgula buvo evakuota, tačiau daugiau jokių detalių nepateikė.

Kreiseriui „Moskva“ nuskendus, jame tarnavusių jūreivių, įskaitant šauktinius, tėvai socialiniuose tinkluose ėmė rašyti, kad jų vaikai dingo, ir reikalauti iš valdžios atsakymų.

Paprašytas tai pakomentuoti, prezidento Vladimiro Putino atstovas spaudai antradienį sakė, kad Kremlius negali atskleisti jokių detalių.

„Visa komunikacija vyksta tik per Gynybos ministeriją, – sakė Dmitrijus Peskovas. – Visą su tuo susijusią informaciją skelbia Gynybos ministerija, o mes čia nesame įgalioti ką nors skelbti.“

Kelios šeimos socialiniuose tinkluose arba pareiškimuose nepriklausomai žiniasklaidai teigė, jog negali rasti savo vaikų, tarnavusių kreiseryje „Moskva“.

Mes čia nesame įgalioti ką nors skelbti.

Dmitrijus Škrebecas sakė, kad jo sūnus Jegoras, šauktinis, kreiseryje „Moskva“ tarnavo virėju ir dabar yra įtrauktas į dingusiųjų be žinios per karo veiksmus sąrašą.

„Šauktinis, kuris neturėjo dalyvauti karo veiksmuose, įtrauktas į dingusiųjų be žinios sąrašą“, – rašė jis didžiausiame Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“.

Pasak D. Škrebeco, kai jis pabandė daugiau sužinoti apie tragediją, kreiserio vadas ir pavaduotojas tapo nebepasiekiami.

Pirmadienį D. Škrebecas sakė, kad palaiko ryšį su dar trimis šeimomis, kurių sūnūs šauktiniai taip pat dingo nuskendus kreiseriui.

„Mums reikia raštiškų atsakymų į klausimus apie mūsų vaikų buvimo vietą“, – sakė D. Škrebecas.

Informaciją rusų kalba skelbiantis nepriklausomas naujienų portalas „Meduza“, remdamasis Rusijos Juodosios jūros laivyno vadovybei artimu šaltiniu, pranešė, kad žuvo 37 kreiserio „Moskva“ įgulos nariai.

Pasak portalo, apie 100 jūreivių buvo sužeisti, o tikslus dingusiųjų be žinios skaičius nežinomas.

Kreiseryje per Ukrainos raketų smūgį buvo apie 500 žmonių, nurodė „Meduza“.


Šiame straipsnyje: Moskvalaivaskaras UkrainojeKremlius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių