Kremlius skelbia stebinantį pareiškimą: derybos mums būtinos

  • Teksto dydis:

Vladimiro Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas dar kartą pabrėžė derybų su Ukraina būtinybę, tačiau pareiškė, kad nėra pasiruošęs jas vesti.

Kremlius dar kartą kelia derybų klausimą. Jie pabrėžia, kad derybų reikia, tačiau tuo pat metu teigia, kad nėra realių prielaidų jų pradžiai. Kaip skelbia „RIA Novosti“, tokį pareiškimą padarė D. Peskovas.

„Derybų procesas mums yra reikalingas. Pirmiausia jis reikalingas specialiosios operacijos tikslams pasiekti. Tačiau nematome prielaidų joms įgyvendinti“, – teigiama pranešime.

Iš Rusijos pusės vėl skriejo kaltinimai Ukrainai, kuri anksčiau pasitraukė iš derybų ir išreiškė ketinimą išspręsti visus klausimus mūšio lauke. „Prieš kelis mėnesius Ukraina aukščiausiu lygiu pareiškė, kad problemų sprendimas bus vykdomas mūšio lauke“, – pridūrė V. Putino atstovas.

Žinoma, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis ne kartą pabrėžė, kad prioritetinis Ukrainos klausimas yra teritorinio vientisumo atkūrimas, o „referendumo“ surengimas okupuotose teritorijose laikomas veiksniu, kuris uždarytų galimybę atnaujinti bet kokį derybų procesą.


Šiame straipsnyje: deryboskaraskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių