Krūmynų gaisrai Australijoje pelenais pavertė šimtus pastatų

Didžiuliai miškų ir krūmynų gaisrai Australijoje iki šiol apgadino arba visiškai sunaikino daugiau kaip 350 pastatų. Kvinslendo valstijoje rytinėje pakrantėje gyventojai penktadienį buvo paraginti palikti savo namus.

Iškabos skelbė perspėjimą „Leave now“ („Traukitės dabar“). Žinybų duomenimis, valstijoje liepsnoja daugiau kaip 60 gaisrų. Kovą su liepsnomis sunkina aukštos temperatūros ir smarkus vėjas. Ugnį gesina per 1 tūkst. ugniagesių.

Kaimyninėje Naujojo Pietų Velso valstijoje padėtis penktadienį šiek tiek pagerėjo. Tačiau ir čia ugniagesiams vis dar tenka kovoti su daugiau kaip 60 gaisrų.

Liepsnos Australijos rytinėje pakrantėje praėjusiomis dienomis pelenais pavertė daugiau kaip 12 tūkst. kvadratinių kilometrų krūmynų plotą. Liepsnos pražudė keturis žmones. Abejose valstijoje paskelbta nepaprastoji padėtis.

Paprastai krūmynai Australijoje pradeda liepsnoti tik gruodį, tačiau šiais metais gaisrai prasidėjo jau spalį. Mokslininkai mano, kad krūmynų gaisrų problemą aštrina klimato kaita. Ir Naujasis Pietų Velsas, ir Kvinslendas jau kurį laiką kenčia dėl didelės sausros.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių