Kruvinas išpuolis Burkina Fase: islamistai bažnyčioje nužudė 24 tikinčiuosius

Burkina Faso šiaurėje grupė ginkluotų islamistų užpuolė bažnyčią ir nužudė mažiausiai 24 tikinčiuosius, tarp jų – dvasininką. Tai pirmadienį pranešė AFP.

„Preliminariais duomenimis, nuo užpuolikų rankos žuvo 24 žmonės, tarp jų – pastorius, dar 18 tikinčiųjų buvo sužeisti arba pagrobti“, – sakė žurnalistams Sahelio regiono gubernatorius pulkininkas Salfo Kaborė.

Anksčiau buvo pranešta apie 10 žuvusiųjų.

Pasak vietos valdžios atstovų, teroristai sekmadienį per pamaldas atakavo protestantų bažnyčią Pansio kaime.

Tai jau ne pirmas dvasininko nužudymas šį mėnesį Burkina Faso šiaurėje. Vasario 10 d. grupė teroristų įsiveržė į Sebos miestą ir pagrobė iš pastoriaus namų septynis žmones. Po trijų dienų penki iš jų, taip pat ir dvasininkas, buvo rasti negyvi.

Nuo praėjusių metų pabaigos akivaizdžiai suaktyvėjo Sahelio regione veikiančios teroristinės grupuotės. Gyvenvietės ir vyriausybės kariuomenės pozicijos buvo atakuojamos Malyje, Nigeryje ir Burkina Fase. Specialistai pažymi, kad šie teroristinių grupių išpuoliai yra koordinuojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gikas

gikas portretas
Kada pasibaigs ta netvarka? Kada visi teroristai, o ypac ju remejai, bus issprogdinti kaip pasiute zverys?

tai

tai portretas
gal baikit su ta demonkratija ir varykit visus musulmonus i savo sali negi nera tarnybu atsakingu uz zmoniu sauga nebent jei jos pacios nenori dirbti o algas tai gauna 1 zodziu planetbardakas ir genocidas .....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių