Kryme raketos atakavo rusų oro gynybos bazę ant Aj Petri kalno, žuvo karininkas

Laikinai okupuotame Kryme buvo smogta Rusijos oro gynybos bazei. Žuvo karinio dalinio vadas ir dar vienas okupantas, yra sužeistųjų.

Tai pirmadienį pranešė „Telegram“ kanalas „Krymskij veter“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Gegužės 13 d., apie 6 val., kelios raketos atakavo karinį dalinį 85683 ant Aj Petri kalno Krymo pietuose. Nukentėjo karinio dalinio teritorija, žuvo jo vadas Aleksandras Kulakovas ir dar vienas okupantas. Yra sužeistųjų, jų skaičius kol kas nežinomas“, – rašoma pranešime.

Pažymima, kad pietų kranto radarai yra svarbiausias Didžiosios Jaltos karinis objektas. Iki Krymo okupacijos čia buvo dislokuotas Ukrainos radijo dažnių batalionas, buvo naudojami sovietų gamybos radiolokaciniai kompleksai „Oborona“, „Altaj“ ir „Kordon-M“, taip pat ukrainietiškas 36DS-6.

Okupantai čia suformavo Rusijos aviacijos ir kosmoso pajėgų 3-iojo radijo dažnių pulko dalinį. Ar jie ten sumontavo naują radiolokacinę įrangą, nežinoma, tačiau senosios užtenka dangui virš Krymo ir jūrai aplink jį kontroliuoti.

Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad 2023 metais Ukrainos ginkluotosios pajėgos surengė ne mažiau kaip 184 atakas prieš laikinai okupuoto Krymo teritorijoje esančius objektus ir Rusijos Juodosios jūros laivyno laivus. Ukrainos kariškiai atakavo Krymo pusiasalį vidutiniškai kas antrą dieną.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijaraketosKrymasJuodoji jūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių