Kuveite pakarti septyni žmonės, tarp jų – karališkosios šeimos narys

  • Teksto dydis:

Kuveite pakarti septyni asmenys, tarp jų buvo ir vienas valdančiosios šeimos narys ir moteris, kuri per vestuves mirtinai sudegino dešimtis žmonių, pranešė pareigūnai.

Trijų moterų ir keturių vyrų egzekucija naftos turtingoje Persijos įlankos šalyje yra pirmoji nuo 2013 metų vidurio.

Pasak prokuratūros, pakarti buvo du Kuveito piliečiai, du egiptiečiai, po vieną iš Bangladešo, Filipinų ir Etiopijos.

Kaip pranešama, visi šie asmenys teismo buvo pripažinti kaltais dėl iš anksto suplanuotos žmogžudystės.

Šeichas Faisalas Abdullah Al-Sabah (Faizalas Abdula Saba) yra pirmasis emyrate pakartas karališkosios šeimos narys. Jis nuteistas už savo sūnėno, taip pat valdančiosios šeimos nario, nužudymą 2010 metais susiginčijus.

Kuveitietė Nusra al-Enezi (Nusra Enezi) 2009 metais padegė palapinę per vestuves, norėdama atkeršyti savo vyrui už tai, kad jis paėmė sau antrą žmoną. Per gaisrą tada žuvo 57 žmonės – dauguma jų buvo moterys ir vaikai.

N.al-Enezi, tada buvusi 23 metų amžiaus, benzinu apliejo palapinę, kurioje buvo daug vestuvininkų, ir padegė. Šis padegimas buvo vienas iš daugiausia gyvybių nusinešusių nusikaltimų per visą Kuveito istoriją.

Filipinietė ir etiopė buvo tarnaitės, nuteistos už savo darbdavių šeimos narių nužudymą per du nesusietus nusikaltimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagal JAV

Pagal JAV portretas
Kuveitas yra liberali demokratinė valstybė, nes finansuoja JAV. Tad toks dalykas kaip žmogaus teisės nei ten nei Saudo Arabijoje neegzistuoja. Svarbu kad laikai pinigus JAV bankuose ir daryk ką tik nori.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių