L. Austinas: JAV nerimauja dėl izraeliečių naujakurių smurto Vakarų Krante

Izraelyje viešintis JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) ketvirtadienį išreiškė susirūpinimą dėl izraeliečių naujakurių smurto prieš palestiniečius ir perspėjo dėl veiksmų, galinčių sukelti dar didesnį nesaugumą.

L. Austinas surengė derybas Izraelyje, kai Izraelio okupuotame Vakarų Krante smurto protrūkių metu žuvo trys įtariami palestiniečių kovotojai, o protestuotojai mitingavo prieš ministro pirmininko Benjamino Netanyahu (Benjamino Netanjahaus) kraštutinių dešiniųjų pažiūrų vyriausybę.

„Esu čia kaip draugas, kuris yra tvirtai įsipareigojęs užtikrinti Izraelio valstybės saugumą, tačiau Jungtinės Valstijos taip pat griežtai priešinasi bet kokiems veiksmams, kurie gali sukelti dar didesnį nesaugumą, įskaitant gyvenviečių plėtrą ir provokuojančią retoriką“, – sakė Pentagono vadovas.

„Mus ypač neramina naujakurių smurtas prieš palestiniečius, todėl ir toliau priešinsimės veiksmams, kurie gali dar labiau atitolinti dviejų valstybių sprendimą“, – sakė jis bendroje spaudos konferencijoje su Izraelio gynybos ministru Yoavu Galantu (Joavu Galantu).

Tūkstančiai izraeliečių, nepritariančių vyriausybės teisinės reformos planams, užblokavo Ben Guriono tarptautinio oro uosto, esančio netoli Tel Avivo, ir jo apylinkių kelius, todėl paskutinę minutę teko skubiai pakeisti L. Austino derybų vietą.

Likus kelioms valandoms iki L. Austino atvykimo į Izraelį, slapti Izraelio pasienio policijos agentai Vakarų Krante nušovė tris įtariamus palestiniečių kovotojus.

Palestiniečių ministerija paskelbė apie trijų vyrų, kuriuos Izraelio pajėgos nušovė Džaboje, netoli neramaus šiaurinio Džanino miesto, „kankinystę“.

„Susitikome šiandien, kai tvyro įtampa, todėl labai atvirai ir nuoširdžiai diskutavome su draugais apie būtinybę deeskaluoti, sumažinti įtampą ir atkurti ramybę, ypač prieš Paschos ir Ramadano šventes“, – sakė L. Austinas.

Pentagono vadovas taip pat paragino „Palestinos vadovybę kovoti su terorizmu, atnaujinti bendradarbiavimą saugumo srityje ir pasmerkti kurstymą“.

Nuo metų pradžios konflikto metu žuvo 71 suaugęs palestinietis ir vaikas, įskaitant kovotojus ir civilius.

Naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais abiejų pusių šaltiniais, teigia, kad per tą patį laikotarpį žuvo trylika Izraelio suaugusiųjų ir vaikų, įskaitant saugumo pajėgų narius ir civilius, ir vienas ukrainiečių civilis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

izraelio

izraelio portretas
'karys' grynas latvijos ruso karininko sunus,todel Latvijoje nepritampa,o mes rusus priimsm ,gi cia jiems rojus pagsl E. orlova is novosibirsko .

Nuomonė

Nuomonė portretas
Panerimaus ir nustos, o žydų teroristai siautės toliau. Kaip visada.

O del neteisetos

O del neteisetos portretas
Zemiu okupacijos Vasingtone tylu tylu
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių