Latvio ir lietuvės meilė Anglijoje baigėsi tragiškai

22-ejų Latvijos pilietis Kristers Bednarskis ir lietuvaitė Gabrielė Dulksnytė draugavo vos kelis mėnesius, kai tragiška nelaimė pasiglemžė jauno vyro gyvybę. Švęsdamas savo gimtadienį Bawsey Country parke, Kings Lynno mieste, K. Bednarskis plaukiodamas nuskendo, rašo BBC.

Praėjusių metų rugpjūčio 8 d. pora iš Peterborougho išvyko į Kings Lynną, kur tikėjosi smagiai praleisti laiką šalia ežero. Kartu su savimi jie turėjo ir pripučiamus čiužinius. Pirminis poros savaitgalio planas – stovyklauti gamtoje, tačiau galiausiai jiedu nusprendė paplaukioti.

Kol mergina neplaukė į gilesnį vandenį ir pradėjo plaukti link kranto, pastebėjo, kad jos vaikinas plaukia tolyn, atokiau nuo plūduriuojančio pripučiamo čiužinio.

Paaiškėjo, kad vandenyje K. Bednarskis susidūrė su sunkumais – vaikinas nebegalėjo išsilaikyti vandenyje ir pradėjo skęsti. Netrukus pasiekusi krantą ji išgirdo ir pagalbos šauksmą. Mergina pradėjo šauktis pagalbos, grupelė netoliese buvusių žmonių dar skubėjo į vandenį, tačiau nesėkmingai. Lietuvaitė iškvietė ir pagalbos tarnybas. Mylimoji matė vis išnyrančią jo ranką.

Teisme lietuvaitė tvirtino, kad jie draugavo pora mėnesių ir ji nežinojo tam tikrų detalių, pavyzdžiui, ar jos vaikinas moka gerai plaukti.

Šių metų gegužės mėnesį teismo vyresnioji koronerė Jacqueline Lake patvirtino, kad jauno vyro žūtis – atsitiktinė nelaimė vandenyje. Pomirtinė ekspertizė parodė, kad latvis nuskendo, jo organizme nerasta nei alkoholio, nei narkotinių medžiagų pėdsakų, kas galėjo sutrikdyti jo kontrolę.

Moteris teisme dar kartą pridūrė, kad maudytis vandens telkiniuose yra itin pavojinga. Įkaitusi kūną šaltas vanduo gali žaibiškai įtraukti ar sutraukti mėšlungis, dėl ko žmogus vandenyje tampa bejėgis.

Latvio kūnas buvo ištrauktas iš vandens praėjus kelioms valandoms nuo nelaimės.

BBC taip rašo, kad šiame ežere tokio pobūdžio nelaimė – jau ne pirma. 2013 metais ten pat nuskendo ir 16 metų paauglys bei 41-erių moteris, puolusi jo gelbėti.

Pirminis šaltinis: https://www.anglija.today/nusikaltimai-ir-nelaimes/latvio-ir-lietuves-meile-anglijoje-baigesi-tragiskai



NAUJAUSI KOMENTARAI

Andrius

Andrius portretas
Amžiną atilsį.

Alis...

Alis... portretas
mirė laimingas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių