Lenkija: migrantų Baltarusijos pasienyje daugėja

Migrantų, norinčių kirsti Lenkijos ir Baltarusijos sieną, daugėja. Tai penktadienį per spaudos konferenciją pareiškė Lenkijos sienos apsaugos tarnybos Palenkės skyriaus spaudos sekretorė Katarzyna Zdanowicz.

„Migrantų daugėja. Tai matome Kuznicos stovykloje“, – sakė ji ir pabrėžė, kad dabar stovykloje gali būti ne 800, o iki tūkstančio žmonių. Iš viso, pasak K. Zdanowicz, prie sienos gali būti išsisklaidę iki 4 tūkstančių pabėgėlių.

Kaip sakė pasieniečių atstovė, praėjusią parą užkirstas kelias dviem mėginimams neteisėtai kirsti sieną.

Dar apie vieną tokį incidentą tviteryje pranešė Lenkijos gynybos ministerija. „Migrantai kirto sienos perėjimo punktą Kuznicoje Baltarusijos pusėje. Juos sulaikė Lenkijos kariuomenė, pasienio tarnyba ir policija. Grupė nuėjo palei tvorą“, – pranešė ministerija.

Padėtis Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje paaštrėjo lapkričio 8 dieną, kai keli tūkstančiai migrantų priartėjo prie Kuznicos sienos perėjos. Jie sulaužė spygliuotos vielos tvorą ir nesėkmingai mėgino kirsti sieną. Po to daugelis šioje vietoje įsirengė palapinių stovyklą, o kiti 2–4 tūkstančiai žmonių, kaip suskaičiavo Lenkijos tarnybos, pasklido palei visą Lenkijos sieną, periodiškai mėgindami įsiskverbti į Lenkiją grupėmis po kelias dešimtis žmonių.

Saugumą pasienyje dabar užtikrina daugiau nei 20 tūkst. jėgos struktūrų – kariuomenės, pasieniečių ir policijos – darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
...KOdel vis dar netramdomi valkataujantys isibrioveliai shalto vandens srovemis ??ir smidzius nuo infekcijos apiplauti ir smegenu karshti apmazinti,,vandens jiems ! ;;o vandens jie ,oi , kaip bijo....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių