Lenkija patvirtino: migrantų stovykla Baltarusijos pusėje ištuštėjo

Minskas paskelbė, kad visi stovykloje prie sienos su Lenkija buvę migrantai „savanoriškai persikėlė“ į netoliese esantį logistikos centrą. Tačiau Lenkija praneša apie pavienius migrantų bandymus kirsti sieną, informuoja „Deutsche Welle“.

Lenkija patvirtino, kad migrantų stovyklavietė Baltarusijos pusėje ištuštėjo. Penktadienį Lenkijos policija ir pasienio apsauga išplatino vaizdo įrašus, filmuotus bepilote skraidykle, kuriuose matyti tuščia migrantų stovyklavietė netoli Baltarusijos Bruzgų miestelio.

Lenkijos pasienio apsauga tviteryje rašė, kad Baltarusijos saugumo pajėgos užsieniečius nukreipė į už kelių šimtų metrų esantį transporto ir logistikos centrą.

Anksčiau Baltarusijos pareigūnai skelbė, kad migrantai „savanoriškai persikėlė“ į logistikos centrą „dėl prastėjančių sąlygų“.

Be to, Irakas pranešė, kad šimtai šios šalies piliečių grįžo iš Baltarusijos.

Žmonės iš didžiausios grupės mėtė akmenis, o kažkas panaudojo ir ašarines dujas prieš lenkų pareigūnus.

Vis dėlto Lenkijos pasieniečiai kaltino Baltarusiją ketvirtadienį prie sienos atvežus dar daugiau migrantų, kad šie vėl bandytų neteisėtai patekti į Lenkijos teritoriją.

„Iš pradžių buvo 100 žmonių, bet tada Baltarusijos pusė sunkvežimiais atgabeno jų daugiau. Ten buvo 500 žmonių. Žmonės iš didžiausios grupės mėtė akmenis, o kažkas panaudojo ir ašarines dujas prieš lenkų pareigūnus. Tuo pačiu metu Baltarusijos pajėgos juos akino lazeriais“, – naujienų agentūrai AFP sakė Lenkijos pasienio apsaugos tarnybos atstovė spaudai Anna Michalska.

Lenkijos ir Baltarusijos priešprieša paaštrėjo praėjusią savaitę, kai tūkstančiai migrantų mėgino nuversti pasienio tvorą ir patekti į Lenkiją.

Lenkija ir ES kaltina Baltarusiją vykdant hibridinę ataką – viliojant migrantus iš Artimųjų Rytų, skraidinant juos į Baltarusiją ir organizuojant jų pervežimą prie sienos.

Kai kurie politikai, pavyzdžiui, Lenkijos premjeras Mateuszas Morawieckis mano, kad migrantų krizę suplanavo Maskva.

Duodamas interviu „Deutsche Welle“, Lenkijos užsienio reikalų ministro pavaduotojas Pawelas Jablonskis teigė, kad migrantų grąžinimo skrydžiai iš Baltarusijos yra „labai pozityvus ženklas“, tačiau per anksti mažinti spaudimą Baltarusijai.

„Padėtis vis dar labai rimta. Mes vis dar susiduriame su beprecedentėmis grėsmėmis“, – sakė jis.

Ministro pavaduotojas taip pat kaltino Baltarusijos pajėgas nurodant migrantams kur eiti, kaip pulti Lenkijos pasieniečius ir kaip ardyti pasienio tvorą. Lenkija mano, kad tai tęsis ir toliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
1 aisku kad tie valdziasaikiai daro viska kad butu blogiau ir si programa kartu su pandemija plinta visur o visos marionetes ar be proto ar tai ne zmones o pakeisti klonai /biorobotai/ pagal ateiviu kvantyne technologija===

Morgana

Morgana portretas
Apgaulinga tyla

konservatoriai, m o k y k i t ė s iš MERKEL,

konservatoriai,  m o k y k i t ė s  iš MERKEL, portretas
kaip operatyviai s p r ę s t i problemas-- vietoj KVAILO politikavimo , kuris pastoviai didino į t a m p ą Lietuvos pasienyje--iki nežinomybės.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių