Lenkijoje – rekordinis COVID-19 atvejų prieaugis, pandemijos aukų skaičius viršijo 50 tūkst.

Lenkijoje per praėjusią parą nustatyti 29 978 naujas koronavirusinės infekcijos atvejai – daugiausiai nuo COVID-19 pandemijos pradžios, taip pat mirė 575 anksčiau užsikrėtę pacientai, visuomeninis radijas trečiadienį citavo šalies sveikatos apsaugos tarnybų informaciją.

Ankstesnę dieną skelbta apie 16 741 naują užsikrėtimo koronavirusu atvejį ir 396 mirusius pacientus.

Sveikatos apsaugos ministerijos naujausi duomenys rodo, kad nuo pandemijos pradžios šalyje iš viso patvirtinta 2 120 671 užsikrėtimo koronavirusu atvejis, 50 340 užsikrėtusių žmonių mirė.

Ministerija trečiadienį ryte informavo, kad šalies ligoninėse šiuo metu gydoma 26 511 COVID-19 pacientų, iš kurių 2 537 reikalingas dirbtinis plaučių vėdinimas.

Nuo pandemijos pradžios Lenkijoje persirgę koronavirusine infekcija pasveiko 1 707 846 žmonės, iš jų 13 971 – per praėjusią parą, nurodė ministerija.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenys rodo, kad iki trečiadienio ryto Lenkijoje pirmąją vakcinos dozę yra gavę 3 385 835 žmonės, o abiem dozėmis paskiepyti 1 808 008 asmenys.

Manoma, kad faktinis COVID-19 atvejų skaičius, įskaitant oficialiai neregistruotus atvejus, pandemijos pradžioje praeitais metais buvo didesnis.  

Sveikatos apsaugos ministras Adamas Niedzielskis (Adamas Nedzelskis) sakė, kad įtempta padėtis susiklostė centrinėje Mazovijos stityje, kuriai priklauso ir sostinė Varšuva, taip pat šalies pietuose esančiame pramoniniame Silezijos regione.

„Deja, šie šiandienos signalai verčia mus labai rimtai galvoti apie suvaržymų griežtinimą. Svarstome, ar imtis to atskiruose regionuose, ar visos šalies mastu“, – sakė ministras žiniasklaidos grupei „Wirtualna Polska“.

Vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis (Mateušas Moraveckis) nurodė, kad apie naujus suvaržymus bus paskelbta ketvirtadienį. 

„Kuo labiau žmonės laikysis taisyklių ir kuo daugiau jų bus paskiepyti, tuo greičiau baigsis trečioji banga“, – sakė premjeras antradienį. 

Lenkija anksčiau šį mėnesį grąžino virtinę suvaržymų grėsmingai epidemiologinei situacijai suvaldyti. Be kita ko, buvo uždarytos mokyklos, prekybos centrai ir teatrai.   



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių