Pereiti į pagrindinį turinį

Lenkijos ministras: nėra įrodymų, kad už gaisrus šalyje atsakingos užsienio tarnybos

2024-05-16 10:15

Lenkijos vidaus reikalų ir administracijos ministras Tomaszas Siemoniakas (Tomašas Semoniakas) trečiadienį pareiškė, kad šiuo metu nėra jokių įrodymų, kurie leistų teigti, jog pastaruoju metu šalyje kilę dideli gaisrai yra susiję su užsienio jėgomis.

Lenkijoje sudegė dešimt autobusų.
Lenkijoje sudegė dešimt autobusų. / „Świony 112“ feisbuko nuotr.

T. Siemoniakas Lenkijos parlamento žemiesiems rūmams – Seimui – sakė, kad šiuo metu tiriamos kelių gaisrų, kilusių pastaruoju metu Varšuvoje, Bytome, Semianovicuose ir kitur, priežastys.

„Šiais atvejais dirba geriausi Valstybinės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos (PSP) ir policijos specialistai. Kol kas dar anksti kalbėti apie priežastis, nes vyksta tyrimai“, – sakė jis.

T. Siemoniakas teigė, kad reikia apsvarstyti scenarijų, pagal kurį už gaisrus galėjo būti atsakingos užsienio tarnybos, ir pranešė, kad jau atkreipė ministro pirmininko Donaldo Tusko dėmesį į šią galimybę.

„Turime savęs paklausti [...], ar tai, kad Lenkija yra valstybė, padedanti Ukrainai [...], gali būti susiję su tuo, kas vyksta pastarosiomis dienomis“, – sakė jis.

Kol kas dar anksti kalbėti apie priežastis, nes vyksta tyrimai.

Jo nuomone, „veiksmai, nukreipti prieš Lenkiją ir kitas šalis, akivaizdžiai intensyvėja“.

„Nuo metų pradžios susiduriame su labai intensyviais Rusijos ir Baltarusijos tarnybų veiksmais, galinčiais sukelti sabotažą NATO ir ES šalyse“, – teigė vidaus reikalų ministras.

Jis pridūrė, kad kol kas nėra jokių įrodymų, patvirtinančių, kad šie įvykiai yra kaip nors susiję.

„Kol kas neturime jokių požymių, kad pastarųjų dienų įvykiai [...] būtų susiję su užsienio tarnybų veiksmais“, – sakė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų