Lenkų pasieniečiai sulaikė 45 migrantus: bandymai neteisėtai kirsti sieną retėja

Lenkijos pasieniečiai praėjusią naktį sulaikė 45 migrantus, bandžiusius neteisėtai kirsti sieną iš Baltarusijos pusės, penktadienį pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovė ir pridūrė, kad šie asmenys priklausė dviem didesnėms migrantų grupėms, svaidžiusioms akmenis į pareigūnus.

Ketvirtadienį vakare maždaug 500 žmonių grupė pabandė prasiveržti per sieną šalia Dubičės Cerkevnės kaimo, naujienų agentūrai AFP penktadienį sakė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovė leitenantė Anna Michalska (Ana Michalska).

„Šioje grupėje buvę žmonės svaidė akmenis į lenkų pareigūnus ir panaudojo prieš juos ašarines dujas. Tuo pat metu lenkų pasieniečiai akino juos lazerių spinduliais“, – sakė ji.

„Buvo sulaikyti 45 asmenys, jiems nurodyta palikti Lenkiją“, – nurodė A. Michalska.

„Baltarusijos pusė aprūpina migrantus ašarinėmis dujomis. Akivaizdu, kad jie neatsivežė šių dujų iš savo šalių“, – pridūrė ji.

Anot tarnybos atstovės, buvo sužeisti keturi lenkų kariai; jiems hospitalizacijos neprireikė.

Iš viso per ketvirtadienį lenkų pasieniečiai užfiksavo 255 bandymus neteisėtai kirsti valstybės sieną iš Baltarusijos pusės. Nuo metų pradžios tokių neteisėtų bandymų užfiksuota per 34 tūkst., iš kurių daugiau kaip 6 tūkst. – vien lapkričio mėnesį.

Spalį buvo užfiksuota beveik 17 300  bandymų neteisėtai kirsti valstybės sieną, rugsėjį – 7 700. Rugpjūtį, kai prasidėjo migrantų krizė, pasieniečiai užfiksavo daugiau nei 3 500 mėginimų neteisėtai patekti į šalies teritoriją.   

Nors per pastarąjį mėnesį neteisėtų bandymų kirsti sieną skaičius sumažėjo, A. Michalska sakė, kad „pastaruoju metu jie tapo agresyvesni“.

Prie Kuznicos-Bruzgių kontrolės punkto migrantų įrengta stovykla buvo likviduota, ketvirtadienį pranešė Minskas. Tą pačią dieną šimtai irakiečių, kuriems nepavyko iš Baltarusijos patekti į Lenkiją, sugrįžo namo pirmuoju repatriacijos skrydžiu, organizuotu Bagdado.

ES kaltina Baltarusijos autoritarinį prezidentą Aliaksandrą Lukašenką sąmoningai pakursčius migrantų krizę pasienyje keršijant už Bendrijos sankcijas jo režimui.

Minskas šiuos kaltinimus griežtai neigia ir kritikuoja ES už tai, kad ji nepriima į ją norinčių patekti migrantų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš portretas
Lenkams pagarba, didvyriškai atstovėjo

visus

visus portretas
merkelstasy susodina i lektuva ir pas erdoganato o jei ne /juk buvo sumoketa/ tai i jav bidonui tegul zinosi juk jav 1 ir uzvyre sia politkose kuria visa planeta kabliuojam springdami is /pasitenkinimo/ ateiviu/ bioginklu su visais kvantprivalumais======
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių