Libanas: „Hezbollah“ vadas H. Nasrallahas prieš mirtį pritarė paliauboms su Izraeliu

  • Teksto dydis:

Nukautas „Hezbollah“ vadeiva Hassanas Nasrallahas, pasak Libano užsienio reikalų ministro, prieš pat mirtį pritarė paliauboms su Izraeliu. „Jis sutiko (su paliaubomis)“, – JAV televizijos stočiai CNN sakė Abdullahas Bu Habibas. Anot jo, Libanas „visiškai sutiko“, kai parlamento pirmininkas Nabihas Berris suderino pozicijas su „Hezbollah“. „Informavome apie tai amerikiečius ir prancūzus“, – kalbėjo A. B. Habibas.

JAV prezidentas Joe Bidenas ir Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas buvo paraginę skelbti 21 dienų ugnies nutraukimą tarp Izraelio ir „Hezbollah“. Prie raginimo prisijungė ir daugiau šalių. Trijų savaičių paliaubos turėjo sudaryti sąlygas diplomatiniam konflikto sprendimui. Pati grupuotė „Hezbollah“ tariamo savo pritarimo pasiūlymui viešai nebuvo išsakiusi.

JAV ir Prancūzija pranešė, kad ir Izraelio ministras pirmininkas Benyaminas Netanyahu pritarė paliauboms, sakė A. B. Habibas. „Mes gavome ir „Hezbollah“ sutikimą, ir jūs žinote, kad nuo tada įvyko“, – pridūrė jis.

Izraelio pajėgos nukovė H. Nasrallahą per intensyvų oro smūgį į pietus nuo Beiruto netrukus po paliaubų reikalavimo paskelbimo.


Šiame straipsnyje: HezbollahIzraeliskaraspaliaubos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių