Lietus ir nuošliaužos nusinešė 48 gyvybes Nepale ir Indijoje

  • Teksto dydis:

Pastarosiomis dienomis Nepale ir Indijoje smarkios musoninės liūtys ir žemės nuošliaužos nusinešė beveik 50 žmonių gyvybių, sekmadienį pranešė valdžios institucijos.

Vakarų Nepale penktadienį nuošliaužoms palaidojus daugiau kaip 100 namų, žuvo mažiausiai 22 žmonės, naujienų agentūrai AFP sakė policijos pareigūnas Narayanas Dangi (Narajanas Dangis).

Buvo sužeista 11 žmonių, iš kurių trys kariuomenės sraigtasparniu nugabenti į ligoninę.

„Gelbėtojai vis dar ieško vieno dingusio žmogaus“, – sakė N. Dangi.

Vyko didelė pagalbos operacija, kurios metu policija ir kariuomenė valė nuolaužas ir dalino maistą, palapines bei drabužius.

Indijos šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje penktadienį prasidėjusios smarkios liūtys nusinešė 26 žmonių gyvybes, pranešė pareigūnai.

Tarp žuvusiųjų – devyni darbininkai, kurie buvo palaidoti gyvi, kai valstijos sostinėje Laknau statoma siena užgriuvo ant jų namelių, teigiama vyriausybės pranešime.

Per kasmet atslenkantį musoninių liūčių sezoną Pietų Azijoje iškrenta 70–80 proc. lietaus metinės normos, tačiau jis taip pat neša mirtį ir destrukciją: pastarosiomis savaitėmis Pakistane žuvo beveik 1,4 tūkst. žmonių.

Kritulių kiekį sunku prognozuoti, jis labai svyruoja, tačiau mokslininkai mano, kad dėl klimato kaitos liūtys tampa stipresnės ir nepastovesnės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
matomai nera la bai protingi tai uzprogramuota gamtos atranka kur islieka stipriausi ir protingiausi ir tu paciu jau perdaug pagal svaba gamta nespeja susidorot juk ta girdejom is naujo /valdovo/ tik ? ar pacia i zemelei bus /lengva/ nuo jo /d arbu/???

Kalnas

Kalnas portretas
Siaubas kai namus ir žmones palaidoja tokios stichijos. Tik klausimas kodėl žmonės statosi tuos namus tokiose pavojingose vietose? Gal ten žemė nemokama? Ar tieiog protelio trūksta.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių