Lietuvis tapo amerikiečių didvyriu: išgelbėjo šešiametės gyvybę

  • Teksto dydis:

Prieš išvykdamas į Jungtines Amerikos Valstijas 19-metis viešbučio darbuotojas Domantas Kairaitis tikriausiai nė neįsivaizdavo, kad taps amerikiečių herojumi bei išgelbės baseine skęstančios mergaitės gyvybę.

Kaip praneša užsienio žiniasklaida, Bostone gyvenantis lietuvis tapo vietos didvyriu po savo ketvirtadienį atlikto žygdarbio, kai atgaivino iš baseino ištrauktą šešiametę.

„Jaunuolis, dirbantis viename Cape Cod vietovės viešbutyje, tapo herojumi“, – „CBC Boston“ televizijos išplatintame vaizdo įraše sakė žurnalistai.

Nelaimė įvyko tada, kai apie 20.30 val. vietos laiku mažametė plaukiojo „Yarmouth Resort“ baseine kartu su savo 13-mečiu broliu ir 14-mečiu pusbroliu. Berniukai netrukus pastebėjo, kad mergytė paniro ir staiga dingo po vandeniu.

„Tėvai tuo metu gamino maistą, naudojosi netoliese esančiu griliu, todėl, nors buvo nusisukę vos 10 minučių, nepastebėjo, kaip įvyko incidentas“, – teigia policijos atstovas.

Labai didžiuojamės vaikino poelgiu. Jis taip pat turėtų savimi didžiuotis.

Berniukai sugebėjo mergaitę iškelti į vandens paviršių, tačiau ji jau nekvėpavo ir buvo be gyvybės ženklų, todėl reikėjo gaivinimo. Policija pažymi, kad mergaitė ir jos šeimos nariai buvo atvykę iš Prancūzijos – niekas iš jų nemokėjo kalbėti angliškai. Todėl vienai viešbučio darbuotojai pradėjus šauktis pagalbos, D. Kairaitis nesudvejojo bei nubėgo prie baseino.

Šilutiškis ne tik suteikė pirmąją pagalbą, bet ir sėkmingai atgaivino mergaitę dar prieš atvykstant pareigūnams.

Lietuvis pasakojo, kad į viešbučio registratūrą atbėgo moteris, šaukianti apie skęstantį vaiką. Pamatęs mergaitę, jis žinojo, kad veikti reikia skubiai ir pradėjo ją gaivinti.

„Dabar jau jaučiuosi gerai, tačiau iškart po to visas drebėjau, buvau išsigandęs“, – prisimindamas incidentą sakė jis. „Mergytė pradėjo verkti, tuomet jau žinojau, kad viskas gerai“, – tęsė jaunuolis.

Lietuvis į Cape Cod atvažiavo vasarai, norėdamas užsidirbti papildomų pinigų.

„Jarmuto policijos departamentas džiaugiasi greitais ir ryžtingais paauglių ir viešbučio darbuotojo D. Kairaičio veiksmais padedant išgelbėti vaiko gyvybę“, – penktadienį buvo skelbiama policijos viešame pranešime.

Vietos policijos vadovas Stevenas Xiarhos’as gyrė lietuvį: „Labai didžiuojamės vaikino poelgiu. Jis taip pat turėtų savimi didžiuotis“.

Išgelbėta mergaitė jautėsi neblogai, tačiau naktį buvo stebima ligoninėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Daug kas važiuoja ten į tą pedikų sostinę uždarbiauti...

R

R portretas
Šaunuolis Domantas!!!!!!!

Tomas

Tomas portretas
Lietuvoj mes visi tokie saunus, nustokim krupciot
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių