Londonas: Irano raketos jau pristatytos į Rusiją

  • Teksto dydis:

Britų gynybos ministerija paskelbė detalių apie, Vakarų duomenimis, Rusijai Irano pristatytas raketas. Tai esą yra „Fath-360“ tipo trumpojo nuotolio balistinės raketos, dar žinomos kaip „BM-120“.

Raketos, kurios pirmą kartą buvo pristatytos 2020 m., gali iki 120 km atstumu nešti 150 kg svorio sprogstamąjį užtaisą ir smogti taikiniui 30 metrų tikslumu.

Tai pagerins Rusijos galimybes suduoti tikslius smūgius Ukrainos kariuomenei ar civilinei infrastuktūrai netoli fronto., sakoma kasdien Gynybos ministerijos Londone skelbiamoje žvalgybos ataskaitoje apie karo eigą.

Anot britų, Iranas iki šiol pristatė Rusijai šimtus vadinamųjų dronų kamikadzių ir artilerijos amunicijos bei suteikė paramą dronų kamikadzių gamybai. „Balistinių raketų tiekimas dar labiau pagilina Irano ir Rusijos karinius ryšius“, – sakoma pranešime.

JAV valstybės sekretorius Antony‘is Blinkenas šią savaitę lankydamasis Londone pareiškė, kad Rusija, amerikiečių duomenimis, gavo iš Irano balistinių raketų. Vokietija, Didžioji Britanija ir kitos sąjungininkės tada paskelbė apie naujas sankcijas Iranui. Vyriausybė Teherane griežtai atmetė kaltinimus ir išsikvietė kelių Europos šalių diplomatus.

Britų gynybos ministerija reguliariai skelbia informaciją apie karo eigą. Maskva kaltina Londoną dezinformacija.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeIrano raketos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių