Londone paleistas į pėsčiuosius įsirėžusio automobilio vairuotojas

  • Teksto dydis:

Londono policija sekmadienį paleido 47 metų vyrą, kuris buvo sulaikytas dėl pavojingo vairavimo po to, kai jo vairuojamas automobilis Didžiosios Britanijos sostinėje šalia Gamtos istorijos muziejaus šeštadienio popietę rėžėsi į praeivius.

Per incidentą buvo sužeista 11 žmonių.

Iš pradžių baimintasi, kad tai galėjo būti teroristų išpuolis, bet vėliau nustatyta, jog tai buvo eismo įvykis, nurodė policija.

Pasak jos, nelaimė įvyko 14 val. 20 min. vietos (17 val. 20 min. Lietuvos) laiku Londono centre, nedelsiant buvo sutelktos didžiulės policijos pajėgos, pakelti į orą sraigtasparniai, į įvykio vietą atskubėjo specialiosios pajėgos.

Automobiliui užvažiavus ant šaligatvio tiesiai į pėsčiuosius, buvo sužeista 11 žmonių. Devyni paguldyti į ligoninę su galvos ir kojų sužeidimais, bet sužeistųjų gyvybei pavojus negresia. Didžioji jų dalis jau išleisti gydytis namuose.

Automobiliui įsirėžus į pėsčiuosius kilo panika. Pietų Kensingtone, kur taip pat yra įsikūrę Viktorijos ir Alberto muziejus bei Mokslo muziejus, klykdami bėgiojo panikuojantys žmonės.

Policijai prireikė beveik keturių valandų, kad nuramintų įsiaudrinusią visuomenę, jog tai nebuvo teroro aktas.

Londono policijos detektyvas Darrenas Case‘as (Darenas Keisas) sakė, kad incidentas sukėlė nerimą dėl to, kur jis įvyko ir dėl sužeistų pėsčiųjų skaičiaus. „Aš visiškai suprantu nerimą, kurį sukėlė šis incidentas“, – sakė policijos atstovas.

Pareigūnai taip pat prašo įvykio liudininkus bei turinčius incidento nuotraukų ar vaizdo įrašų susisiekti su jais ir padėti tirti šį įvykį.

Šiuo metu Britanijoje oficialiai nustatytas „rimtas“ grėsmės lygis, reiškiantis, kad teroro išpuolis šalyje yra tikėtinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių