A. Lukašenka įvardijo priežastis, dėl ko galėtų prasidėti karas

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka penktadienį pareiškė, kad jo šalis eis kariauti,  jei bus užpulta jos pagrindinė sąjungininkė Rusija, ir pažadėjo konflikto atveju priimti „šimtus tūkstančių“ Rusijos karių.

Jo pasisakymai nuskambėjo tvyrant įtampai tarp Maskvos ir Vakarų dėl Ukrainos ir baiminantis, kad Rusija ketina įsiveržti į savo buvusią sovietinę kaimynę.

Per televiziją kreipdamsis į tautą A. Lukašenka pirmiausia pareiškė, kad jo šalis kariaus, jei Baltarusija bus užpulta. „Antras atvejis, galintis sukelti karą, kuriame dalyvautų Baltarusija, yra mūsų sąjungininkės Rusijos tiesioginis puolimas“, – sakė jis. „Mes stosime ginti savo žemę – savo tėvynę“, – pridūrė A. Lukašenka. Vis dėlto jis sakė, kad „šiame kare nebus nugalėtojų“, „viskas bus prarasta“.

Rusija yra pagrindinė Baltarusijos politinė ir finansinė sąjungininkė. Maskva palaikė A. Lukašenką 2020 m. kilus didžiuliams protestams prieš jo perrinkimą, jie buvo žiauriai numalšinti.

Vakarai kaltina Rusiją sutelkus 100 tūkst. karių prie Ukrainos sienos ir žada precedento neturinčias sankcijas, jei Maskva įsiverš. Rusija neigia planus pulti, bet reikalauja iš Vakarų plataus masto saugumo garantijų.

A. Lukašenka perspėjo, kad kilus karui jis priims Rusijos armiją Baltarusijoje. „Jei prieš Baltarusiją bus vykdoma agresija, čia bus šimtai tūkstančių Rusijos karių, kurie kartu su šimtais tūkstančių baltarusių gins šią žemę“, – sakė jis. Jo kalba truko tris su puse valandos.

Kitą mėnesį Baltarusija ir Rusija rengia karines pratybas, kuriose daugiausia dėmesio bus skiriama scenarijui, pagal kurį Baltarusija turi atremti Vakarų puolimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juste

Juste portretas
Jai taip būtų gali būti tarpe ir vaikų kas tada???!!!! Vajeiiii Seimo nariai žlugdo lietuvą su karantinu o dar karas gal bus mirti karuose karantine omg

Juste

Juste portretas
Niekas nenori mirti ypač nekalti žmones !!! Pagalvokite kaip mylintiems žmonem butu skaudu prarasti mylimajį ar mylimają ! Isivaizduokite nekaltų žmonių mirtis !!! Reikia susitarti su jais ir sutarti kad nebūtų to karo !...

Juste

Juste portretas
Arba jį tiesiog pasodinti už norėjima nekaltiems kara surenkti Kodėl nemokate sutarti su jais butu taika gal... Ir nebutu karo ir nežutu žmones kurie turi šeimas...
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių