Pereiti į pagrindinį turinį

Lvovo meno galerijoje pasigesta 95 senovinių knygų

2017-01-05 13:39
BNS inf.

Generalinis Lvovo meno galerijos direktorius Tarasas Vozniakas pranešė, kad patikrinus senovinių kirilica parašytų knygų kolekciją Ukrainos senovinių knygų meno muziejuje paaiškėjo, jog dingo 95 tokie leidiniai, pranešė Ukrainos portalas „zaxid.net“.

Scanpix nuotr.

„Po frontalios fondų, kur saugomos senos knygos, parašytos kirilica, patikros ir inventorizacijos, buvo pasigesta 95 iš 586 knygų bei dviejų iš 58 senų rankraščių“, – sakė T.Vozniakas.

Anot jo, patikrinimą vykdžiusios komisijos aktą jis gavo sausio 3 dienos vakare. Kitą dieną jis pasirašė įsakymą, kad muziejus pradėtų dirbti fondų režimu, o visi su incidentu susiję darbuotojai būtų nušalinti nuo pareigų.

„Vakar pranešiau apie dingimą teisėsaugai“, – nurodė T.Vozniakas.

„Norime daryti viską kaip galima viešiau, kad bylos nebūtų įmanoma užmaskuoti“, – sakė galerijos generalinis direktorius.

Pasak T.Vozniako, dingo XVI-XVIII amžiaus knygos, spausdintos Lvove ir kituose miestuose. Jis nenurodė, kokia yra dingusių eksponatų vertė.

Kaip sakė pagrindinis Lvovo galerijos saugotojas Igoris Chominas, po naujausios patikros paaiškėjo faktų, kad senovinės knygos galėjo būti vagiamos ilgus metus.

„Akivaizdu, kad jos buvo vagiamos kelis dešimtmečius. Kol kas dar nepatikrinome senovinių knygų vokiečių, lenkų ir kitomis kalbomis. Šios yra dar patrauklesnės importui“, – pažymėjo T.Vozniakas.

Be to, galerijos generalinis direktorius nurodė, kad vietoj įprastos apsaugos galerijoje įrengtas policijos postas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų