Per maištus Italijos kalėjimuose žuvo aštuoni kaliniai

Per maištus Italijos kalėjimuose, kilusius paskelbus suvaržymus dėl koronaviruso plitimo, nuo savaitgalio žuvo aštuoni kaliniai.

Šeši kaliniai žuvo Modenoje, skelbia italų žiniasklaida. Po vieną žuvusįjį būta Veronos ir Alesandrijos kalinimo įstaigose. Abu jie kilus maištui iš savo kalėjimų medicinos skyriaus pasiėmė psichotropinių vaistų ir mirė nuo medikamentų perdozavimo, sakė kalėjimų prižiūrėtojų profsąjungos atstovas.

Tyrėjai spėja, kad ir Modenoje du kalinius pražudė medikamentų perdozavimas. Trečias mirė dėl kvėpavimo sutrikimų, kurių priežastis kol kas nežinoma. Sužalojimų ant jo kūno nerasta. Tyrimą pradėjo Modenos prokuratūra.

Maištai taip pat kilo kalėjimuose Emilijos Rdeže, Feraroje, Alesandrijoje, Pavijoje, Frozinonėje ir Neapolyje. Pavijos kalėjime į pietus nuo Milano, anot žiniasklaidos, kaliniai įkaitais paėmė du prižiūrėtojus. Jie atėmė iš jų kamerų raktus ir išlaisvino dešimtis kalinių, pranešė policininkų profsąjunga „Uilpa“, kalbėjusi apie suniokojimus kalinimo įstaigoje. Kad maištas būtų suvaldytas, pasitelkti prižiūrėtojai iš kitų kalėjimų.

Keli kaliniai pabėgo iš kalėjimo Fodžijoje, tačiau pavyko juos vėl sulaikyti. Pasitelkti kariai, kad būtų užkirstas kelias sprukti kitiems kaliniams.

Italijos organizacija „Antigone“, kuro kovoja už kalinių teises, teigė, kad Italijos kalinimo įstaigos yra perpildytos. Kalėjimuose, kuriuose numatyta vietos 50 931 kaliniui, šiuo metu yra 61 230 kalinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių