Pereiti į pagrindinį turinį

Malaizijoje nužudyto Kim Jong Namo palaikai grąžinti į tėvynę

2017-03-31 08:50
BNS inf.

Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) netikro brolio Kim Jong Namo (Kim Čen Namo), kuris praeitą mėnesį buvo nunuodytas Kvala Lumpūro tarptautiniame oro uoste, palaikai buvo atgabenti į Pchenjaną, penktadienį patvirtino Kinijos pareigūnai.

„KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos) piliečio palaikai ir susiję KLDR piliečiai šiandien buvo grąžinti į KLDR per Pekiną“, – Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Lu Kangas sakė per įprastą spaudos konferenciją.

Kin Jong Uno netikras brolis mirė vasario 13-ąją, kai Kvala Lumpūro tarptautiniame oro uoste prie jo pribėgo dvi moterys ir patrynė veidą audeklu, suvilgytu nežinomu skysčiu.

Malaizijos valdžia praėjusio mėnesio pabaigoje pranešė, jog skrodimo rezultatai parodė, kad 45 metų Kim Jong Namą nužudė nervus paralyžiuojanti medžiaga VX, įtraukta į Jungtinių Tautų masinio naikinimo ginklų sąrašą.

Pietų Korėjos vyriausybė tvirtino, jog šią ataką organizavo šiaurinė kaimynė.

Pchenjanas reikalavo, kad Kim Jong Namo kūnas būtų grąžintas, tačiau Malaizija teigė, kad kūnas turės likti šalyje tol, kol pagal šeimos nario DNR mėginį bus nustatyta jo tapatybė bei nustatytos mirties priežastys.

Ketvirtadienį Malaizijos ministras pirmininkas Najibas Razakas (Nadžibas Razakas) pranešė, kad Kim Jong Namo (Kim Čen Namo) palaikai bus išsiųsti į Šiaurės Korėją, o Pchenjane sulaikyti devyni Malaizijos piliečiai galės sugrįžti namo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų