Pereiti į pagrindinį turinį

Malaizijoje tebeieškoma dingusiųjų per laivo katastrofą

2017-01-30 09:27
BNS inf.

Malaizijos pareigūnai pirmadienį išplėtė šešių žmonių, tarp jų  – penkių turistų iš Kinijos, kurių laivas šeštadienį nuskendo prie Borneo salos krantų, paiešką.

Per šią nelaimę 22 žmones pavyko išgelbėti, tačiau trys kinų turistai žuvo.

Malaizijos pakrančių apsaugos agentūra pranešė, kad paieškų zona Pietų Kinijos jūroje, prie Sabos valstijos krantų, buvo išplėsta keturis kartus – iki maždaug 1 tūkst. 500 kv. jūrmylių.

Agentūros pranešime nurodoma, kad paieškose dalyvauja ir Brunėjaus lėktuvas, iš kurio žvalgomi šio sultonato teritoriniai vandenys.

Malaizijos valstybinė naujienų agentūra „Bernana“ citavo federalinio kabineto ministrą Shahidaną Kassimą (Šahidaną Kasimą), kuris sakė, kad 20 išgelbėtų kinų turistų buvo nusilpę, nudegę saulėje ir krečiami drebulio, tačiau rimtesnių sužalojimų nepatyrė.

Sekmadienį vėlai vakare išgelbėti žmonės buvo parplukdyti į krantą ir hospitalizuoti.

Sh. Kasimas pažymėjo, kad gelbėtojai neturi daug laiko, nes vienas išgelbėtas asmuo pareigūnams pasakė, kad vienas iš šešių dingusių žmonių jau mirė.

Gyvosios grandinės

Kiek anksčiau pareigūnai pranešė, kad gelbėjimosi liemenes vilkėję kinų turistai vandenyje stengėsi laikytis grupelėmis ir buvo suformavę gyvąsias grandines. Po maždaug 10 val. plūduriavimo juos išgelbėjo žvejai.

Nelaimę patyręs katamaranas šeštadienio rytą, pirmąją Naujųjų metų pagal kinų kalendorių dieną, išplaukė iš Malaizijos Sabos valstijos sostinės Kota Kinabalu į Mengalumą – už maždaug 60 km į vakarus esančią salą, garsėjančią nuostabiais paplūdimiais ir nardymo galimybėmis.

Po maždaug 12 val. buvo pranešta apie laivo dingimą. Katamaranu plaukė iš viso 31 žmogus – 28 kinai turistai ir trys įgulos nariai.

Kapitoną ir vieną įgulos narį sekmadienio popietę išgelbėjo kitas turistinis laivas, o dar po kelių valandų žvejai ištraukė iš vandens 20 gyvų likusių žmonių ir tris skenduolius – du vyrus ir moterį.

Agentūra „Bernama“ pranešė, kad žmonės plūduriuodami vandenyje praleido 10 val., tačiau nenurodė, kada laivas nuskendo, taip pat nepateikė daugiau jokių kitų detalių.

Borneo (Kalimantano) sala priklauso trims valstybėms: šiaurinė dalis – Malaizijai ir Brunėjui, o pietūs – Indonezijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų