Malis nuteisė myriop kaltais dėl 2015 metų teroro atakų pripažintus du džihadistus

Malio teismas trečiadienį skyrė mirties bausmę dviem džihadistams, pripažintiems kaltais dėl daugiau kaip 20 gyvybių nusinešusių išpuolių, kurių pagrindiniai taikiniai buvo užsieniečiai.

„Teismas pripažįsta jus kaltais dėl faktų, kuriais esate kaltinami, ir nepripažįsta jokių švelninančių aplinkybių“, – po dvi dienas trukusio bylos nagrinėjimo paskelbė Bamako baudžiamojo teismo pirmininkas Souley Maiga (Sulė Maiga).

Paskelbus apkaltinamąją nutartį kaltinamieji Fawazas Ould Ahmedas (Favazas Ahmedas) ir Sadou Chaka (Sadu Čaka) buvo nuteisti myriop.

F. Ould Ahmedas, S. Chaka ir Abdoulbaki Abdramane'as Maiga (Abdulbakis Abdramanas Maiga) buvo apkaltinti dėl 2015 metų balandį surengtos atakos bare „La Terrasse“, per kurią žuvo penki žmonės, įskaitant du europiečius, ir dėl incidento 2015 metų lapkritį, kai 190 kambarių viešbutyje „Radisson Blu“ įkaitais buvo paimti svečiai ir darbuotojai. Per viešbučio apsiaustį žuvo 20 žmonių, įskaitant 14 užsieniečių.

„Radisson Blu“ užpuolimo organizavimu kaltinamą F. Ould Ahmedą 2016 metų balandį Malio policija areštavo Bamake, į kurį jis savaite anksčiau buvo atvykęs parengti tolesnių atakų, sakė tyrimui artimas šaltinis.

Bamake vykęs teismas yra retas dalykas Sachelio regione, kur silpnos ir neturtingos valstybės grumiasi su kruvinu džhadistų sukilimu.


Šiame straipsnyje: džihadistaiMirties bausmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių