Pereiti į pagrindinį turinį

Masinėje kapavietėje Lymane – ir vos vienerių mergaitės lavonas: užkasė kartu su šeima

2022-10-13 13:29
DMN inf.

Iš okupantų išvaduotame Lymane Ukraina aptiko naujų masinių kapaviečių. Čia yra net palaidotų vaikų. Iškasta apie 110 duobių, praneša LNK.

Scanpix nuotr.

Jauniausiai aukai – vos vieneri metai. Mergaitė užkasta kartu su šeima. „Jau radome daugiau kaip 50 palaikų – ir karių, ir civilių, iškastas ilgas griovys. Kitaip, masinė kapavietė. randame kūnų ir jų dalių“, – sakė Donecko srities karinės administracijos vadovas Pavlo Kyrylenko.

Kitame mieste, Svetogirske, ekshumuoti keliasdešimt palaikų. Pasak tyrėjų, dalis iš jų, mirė smurtine mirtimi. ant palaikų matosi kankinimų žymės. Viename automobilyje rasti ir dviejų civilių apdegę palaikai.

Rusija ir toliau raketomis atakuoja Ukrainos miestus. Vėl apšaudyta Zaporižia – kliuvo gyvenamiesiems namams. Apie aukas nepranešama. Iš po namo griuvėsių.

Iš po namo griuvėsių ukrainiečiams gelbėtojams pavyko ištraukti visą šeimą. Tėvai ir dukra slėpėsi rūsyje, kai namas griuvo. 

Ukrainos pietuose Nikopolio miestą apšaudė draudžiamais ginklais. Užfiksuota, kad okupantai naudojo padegamąją amuniciją. Trečiadienio rytą smogta Donecko srities Avdiivkos centrinei turgavietei, kurioje buvo nemažai žmonių. ataka nusinešė mažiausiai devynių žmonių gyvybes. Keliolika – sužeistų.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Turime išsamų Didžiojo Septyneto pareiškimą, kad visi atsakingi už terorą Ukrainoje, bus pateikti atsakomybėn pradedant dabartine Rusijos politine vadovybe ir baigiant visais, kurie tarnauja šiems teroristiniams interesams“

Amerika ragina sąjungininkus spartinti paramą Ukrainai. Besiginančią šalį pasiekė dar keturios raketinės artilerijos sistemos „HIMARS“. „Šiame kare yra vienintelė agresorė, tai – Rusija. Tik Rusija eskaluoja šį karą dėl naudos ir ambicijų. Po savęs palikdama mirtį, destrukciją, žiaurumus ir nesuskaičiuojamą daugybę sutryptų likimų. Yra vienas asmuo, kuris gali sustabdyti šį karą ir atitraukti rusų karių pajėgas. Tai, žinoma, yra Vladimiras Putinas“, – teigė JAV valstybės departamento spaudos sekretorius Ned Price.

Taikos siekti ragina popiežius Pranciškus. „Mano širdis visada žvelgė į Ukrainos žmones. Ypač į tuos, kurie gyvena tose vietose, kur bombardavimai smogia labiausiai. Tegul Viešpaties dvasia perkeičia širdis tų, kurie gali pakeisti karo likimą. Tegul liaujasi smurto uraganas ir būna kuriamas taikus, teisingas sambūvis“, – kalbėjo jis. 

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbia atkovojusios penkias gyvenvietes prie Chersono. Į priekį veržiasi ir Luhansko srityje. „Ukrainos planas ir Rusijos planas – visiškai skirtingi dalykai, nes rusų planas – tai, kas vyksta savaime, o Ukrainos pajėgos iš tikrųjų siekia savo tikslų. Išlaisvintos dar septynios gyvenvietės. Tačiau apie tolesnius veiksmus kol kas nekalbėsime“, – sakė Luhansko srities administracijos vadovas Serhij Haidaj.

Ukraina dalijasi ir naujausiais skaičiais: nuo karo pradžios žuvo daugiau nei 63 tūkst. rusų kareivių.

Daugiau naujienų