Maskva perspėja, kad koronaviruso situacija Rusijoje tęsis dar bent aštuonis mėnesius

Koronaviruso situacija Rusijoje tęsis dar bent aštuonis mėnesius, penktadienį perspėjo Rusijos sveikatos apsaugos ministras Michailas Muraško.

„Mano požiūriu sunkiai tikėtina, kad į įprastą gyvenimo ritmą – koncertus, skrydžius, normalų darbą, adekvačias atostogas – sugrįšime anksčiau nei vasarį“, – teigė M. Muraško, o jo komentarus paskelbė Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Rusija pagal COVID-19 atvejų skaičių yra trečia iš koronaviruso labiausiai paveiktų valstybių po JAV ir Brazilijos. Bendras užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius šalyje, kaip pranešama, siekia 667 tūkst.

Daugumoje Rusijos regionų, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui, buvo įvestas dviejų mėnesių trukmės karantinas. Pastarosiomis savaitėmis karantino priemonės buvo švelninamos, užsikrėtimų skaičiui mažėjant.

Rusija skelbia, kad mirčių nuo COVID-19 skaičius valstybėje beveik siekia 10 tūkst., beveik 500 iš koronaviruso aukų yra medikai.

M. Muraško tvirtino, kad viešose vietose reikėtų dėvėti kaukes, siekiant nuo viruso apsaugoti kitus. „Virusas plinta oro lašeliniu būdu, todėl kaukės gali užkirsti kelią jam plisti“, – sakė sveikatos apsaugos ministras ir rekomendavo kaukę keisti kas dvi valandas.

„Infekcijos kol kas negalime kontroliuoti vaistais“, – teigė jis, ir perspėjo, kad kaukių atsisakyti bus galima tik tada, kai atsiras vakcina arba tinkamas gydymo būdas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių