Pagal naują taktiką A. Navalno šalininkai protestuos kiemuose

Svarbus kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygis paskelbė naują antivyriausybinį protestą ir paragino didžiųjų miestų gyventojus sekmadienį vakare trumpam susirinkti gyvenamųjų namų kiemuose su įjungtais mobiliųjų telefonų žibintuvėliais.

Pasak A. Navalno stratego Leonido Volkovo, protestas prasidės 20 val. vietos laiku ir truks 15 minučių. Naujasis formatas, panašus į Baltarusijos opozicijos taktiką, galėtų užkirsti kelią Rusijos policijos įsikišimui ir sudaryti sąlygas dalyvauti visiems, antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ parašė L. Volkovas.

Protestas sutaps su Šv. Valentino diena.

„Iškelsite savo telefonus [su įjungtais] žibintuvėliais, kai kas galbūt atsineš žvakučių, ir suformuosite širdies pavidalą... Nufotografuosite jį iš viršaus, iš kurio nors buto, ir paskelbsite „Instagram“. Tegu socialinė žiniasklaida prisipildo tūkstančiais šviečiančių širdžių iš dešimčių Rusijos miestų, – rašė L. Volkovas. – Jokio OMON, jokios baimės.“

44 metų A. Navalnas, garsiausias Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas, sausio 17 dieną grįžo į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po rugpjūtį įvykdyto jo apnuodijimo sovietų mokslininkų sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Opozicionierius dėl šio apnuodijimo kaltino Rusijos specialiąsias tarnybas ir prezidentą V. Putiną, bet Rusijos valdžia kaltinimus atmeta.

A. Navalnas buvo sulaikytas vos atskridęs į vieną Maskvos oro uostą, o šis žingsnis daugelyje Rusijos miestų išprovokavo masines demonstracijas du savaitgalius iš eilės, per kurias saugumo pajėgos sulaikė per 10 tūkst. žmonių. Šimtams jų buvo skirtos įkalinimo bausmės, o keliems artimiems A. Navalno bendražygiams gresia kriminaliniai kaltinimai, jie laikomi namų arešto sąlygomis.

Dėl šio griežto protestų malšinimo policija buvo kaltinama įgaliojimų viršijimu ir nereikalingu smurtu.

Praėjusią savaitę A. Navalnas buvo beveik trejiems metams pasiųstas už grotų dėl 2014 metais pinigų plovimo byloje paskirtos lygtinės bausmės sąlygų pažeidimo tuo metu, kai gydėsi Vokietijoje.

Opozicionierius tą bylą vadina politiniu persekiojimu, o Europos Žmogaus Teisių Teismas (EŽTT) 2017 metų nutarimu nustatė, kad A. Navalno nuteisimas 2014-aisiais buvo „savavališkas ir pabrėžtinai nepagrįstas“.

Po griežto protestų malšinimo L. Volkovas sakė, kad protestuotojams reikėtų padaryti pertrauką iki pavasario, nes bandymai rengti mitingus kiekvieną savaitgalį tik nulemtų tolesnius areštus.

Tačiau antradienį jis kalbėjo apie būtinybę „imtis dalyko, stipresnio už represijų baimę“, ir surengti demonstraciją, kurios policija negalėtų sužlugdyti.

„Mes jau tapome dauguma, bet Putinas skaldo mus [riaušių policijos] kordonais, kad negalėtume matyti vieni kitų ir nematytume, kiek mūsų yra. Mums reikia surasti būdą tai įveikti“, – rašė L. Volkovas.

Paklaustas, ar opozicijos raginimas susirinkti kiemuose gali būti laikomas neteisėtu, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas atsakė, jog „sunku pasakyti“, bet patikino reporterius, kad jei kas nors Rusijoje pažeis įstatymus, teisėsauga juos patrauks atsakomybėn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Tikrai, toks planas, pagal naują taktiką A. Navalno šalininkai protestuos kiemuose, užsidarę namų tualetuose, rėkaudami iš ten, kad Krymas - Rusijos. Lietuvoje taip rėkauti uždrausta, todėl garsai bus cenzūruojami, girdėsime tik įprastus tualeto garsus. Demaskuok... Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

KIEMUOSE GALI SUSEMTI...

KIEMUOSE GALI SUSEMTI... portretas
Mitinguokite geriau užsidarę tualetuose. Ten, blogiausiu atveju, užsibarikaduosite.

Snipke

Snipke portretas
Liosha navalnyj - her karnavalnyj!!!
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių