Maskvos teismas į kalėjimą pasiuntė karą kritikavusį tinklaraštininką

Maskvos teismas antradienį nuteisė opozicinio kanalo socialinių tinklų platformoje įkūrėją pusdevintų metų kalėjimo už tai, kas valdžios laikoma melagingos informacijos apie kariuomenę skleidimu, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

23-ejų Dmitrijus Ivanovas, buvęs Maskvos valstybinio universiteto matematikos ir kibernetikos studentas, sukūrė ir prižiūrėjo Rusijos vyriausybę kritikuojantį kanalą „Telegram“ tinkle.

Pranešama, kad jis dalijosi žinutėmis, kuriose kritikavo Maskvos karą Ukrainoje. Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas šį karą vadina Rusijos „specialiąja karine operacija“.

Šis nuosprendis yra naujausias iš daugybės sprendimų, priimtų remiantis teisės aktais, kuriais, pasak kritikų, siekiama kriminalizuoti pasipriešinimą Rusijos karui.

Maskvos teismas „pripažino Ivanovą kaltu... ir skyrė jam aštuonerių metų ir šešių mėnesių įkalinimo bausmę“, naujienų agentūra TASS citavo teismo spaudos tarnybą.

Prokurorai prašė jam skirti devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

„Privalote suprasti, kad Rusija nėra Putinas. Dešimtys milijonų rusų yra prieš šį nusikalstamą karą“, – D. Ivanovo teisme išsakytus žodžius citavo nepriklausoma naujienų platforma „Mediazona“.

„Tai tamsus momentas mūsų istorijoje, bet taip visada būna prieš aušrą“, – pasak agentūros, kalbėjo vaikinas, kuriam nuo 2022-ųjų birželio taikomas kardomasis kalinimas.

Praėjusiais metais jis atliko dvi trumpalaikes laisvės atėmimo bausmes pagal administracinius kaltinimus už įrašus savo „Telegram“ kanale, nurodė „Mediazona“.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojekritikaDmitrijus Ivanovastinklaraštininkasnuteistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių