Meksikoje nužudytas jau 34-as rinkimų kandidatas

Meksikoje nužudytas dar vienas kandidatas į merus, o bendras šalyje nužudytų kandidatų birželio 6-osios rinkimuose skaičius padidėjo iki 34.

Prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) trečiadienį sakė, kad naujausias nužudymas „be jokių abejonių“ yra organizuotų nusikaltėlių gaujų darbas.

Konsultavimo firma „Etellekt“ nurodo, jog didžioji dauguma iš 34 nužudytų kandidatų siekė postų vietos administracijose.

Alma Barragan (Alma Baragan), kuri siekė Moroleono miesto mero posto, nužudyta antradienį, per kampanijos renginį smurto krečiamoje Gvanachuato valstijoje.

Pasak ekspertų, narkotikų prekeivių gaujos nori merijose matyti jiems palankius žmones, kad galėtų veikti netrukdomi policijos ir melžti pinigus iš vietos kompanijų bei valstybės biudžeto.

A. M. Lopezas Obradoras sakė, kad gaujos kandidatus žudo norėdamos atgrasyti rinkėjus nuo balsavimo.

„Kai daug žmonių nedalyvauja, rinkimuose dominuoja mafijos“, – sakė prezidentas.

A. Barragan buvo mažos partijos „Piliečių judėjimas“ kandidatė. Partijos pareiškime sakoma: „Neįsivaizduojama, kad dalyvavimas politiniame gyvenime reiškia rizikavimą gyvybe.“

„Tai smurtingiausi rinkimai per Meksikos istoriją ir mes „Piliečių judėjime“ nenorime elgtis taip, tarsi tai būtų normalu“, – sakoma jame.

Moroleonas yra netoli sienos su Mičoakano valstija, kurią taip pat krečia narkotikų kartelių smurtas. Gvanachuate dėl valstijos kontrolės kovoja maištaujantis Chalisko kartelis ir Sinaloa kartelio remiamos vietos gaujos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk

juk portretas
adamkevic mego ten atostogaut tai gal sutars su mafija ?.......

taip

taip portretas
narkomafija salina is politkelio tuos krie kelia jems gresme cia reikia armijos su spec t;;;

AŠ portretas
Kas ir kaip daugina tokiusžudikus.Dar mūsų išrinktieji norti įteisinti narkotikus.Juk viskas prasideda nuo mažo .Ir perauga į narkomaniją.Lietuvainereikia gaujų karo ir narkotikų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių