Meksikos miesto centrinėje aikštėje nušauti du profsąjungų lyderiai

  • Teksto dydis:

Viename vidurio Meksikos mieste ginkluotas vyras trečiadienį nušovė du profsąjungų lyderius ir dar du žmones sužeidė per išpuolį žmonių pilnoje centrinėje aikštėje, pranešė tarnybos ir aukų artimieji.

Jaunas vyras pradėjo šaudyti į minią Moreloso valstijos sostinės Kuernavako pagrindinėje aikštėje, prie vietos vyriausybės pastato.

„Buvome ten, kaip ir bet kurį kitą rytą“, tačiau trečiadienį aikštėje nuaidėjo mažiausiai penki šūviai, pasakojo naujienų agentūros AFP korespondentas Davidas Monroy (Davidas Monrojus).

Meksikos televizijos parodytame vaizdo įraše matyti numanomas šaulys, bėgantis per aikštę po išpuolio, ir jį besivejantys policininkai.

Įtariamasis galiausiai buvo sučiuptas ir areštuotas.

Teisėsaugos tarnybos kol kas neatskleidė jo tapatybės.

Per šį išpuolį žuvo Meksikos darbininkų konfederacijos (CTM), didžiausios šalies profsąjungų asociacijos, du lyderiai.

Verslininkas ir vietos CTM lyderis Jesus Garcia (Chesus Garsija) buvo sunkiai sužeistas ir mirė vežamas į ligoninę, sakoma žiniasklaidos pranešimuose.

Taip pat žuvo CTM sekretorius Roberto Castrejonas Calderonas (Robertas Kastrechonas Kalderonas), Moreloso valstijos CTM generalinio sekretoriaus pavaduotojo sūnus, sakė jo tėvas Roberto Castrejonas Camposas (Robertas Kastrechonas Kamposas).

Paties R. Castrejono Calderono sūnus buvo nužudytas pernai balandį.

CTM yra įsitraukusi į aštrų ginčą su konkuruojančia profesine sąjunga „Naujoji darbo grupė“ (NGS) dėl vietų gatvės prekiautojams Kuernavako pagrindinėje aikštėje.

Prieš pat išpuolį valstijos vyriausybė surengė susitikimą su NGS dėl gatvės prekybos taisyklių pakeitimų. J. Garcia duo metu vadovavo protestui prieš šį susitikimą ir reikalavo, kad CTM taip pat būtų įtraukta į procesą.

Internetu paskelbtame vaizdo įraše R. Castrejonas Camposas sakė manąs, kad jo sūnų užsakė nužudyti NGS.

Tarp sužeistųjų yra televizijos operatorius Rene Perezas (Renė Peresas).

Meksikos profesinės sąjungos kenčia nuo korupcijos ir neretai sudarydavo užkulisinių susitarimų su darbdaviais ir valdžios įstaigomis.

Pastaraisiais metais šalį krėtė didelė smurto banga, daugeliu atvejų susijusi su narkotikų kontrabandininkų gaujomis.

Nuo 2006 metų, kai vyriausybė pasitelkė kariuomenę kovai su stipriais narkotikų karteliais, šalyje buvo nužudyta daugiau kaip 250 tūkst. žmonių, iš jų 33 518 – praeitais metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių