Melburne – 35 nauji COVID-19 atvejai, po truputį švelninami karantino apribojimai

Pirmadienį Melburne šiek tiek sušvelninti griežto šešių savaičių karantino apribojimai. Antro pagal žmonių skaičių Australijos miesto gyventojai turi laikytis komendanto valandos, taip pat negali nuo namų nutolti daugiau nei 5 km.

Melburne galioja bene griežčiausias karantinas pasaulyje ir, nors pirmadienį patvirtinti tik 35 nauji COVID-19 atvejai, dauguma apribojimų galios ir toliau.

Viktorijos vyriausiasis sveikatos pareigūnas Brettas Suttonas pripažino, kad priemonės švelninamos tik „mažais žingsneliais“.

„Dėl šių mažų žingsnelių ir toliau būsime saugūs, ir toliau išliksime pastoviame kelyje“, – žurnalistams sakė B. Suttonas.

Viktorijos valstijoje, kai naujų COVID-19 atvejų kiekvieną dieną buvo užfiksuojama po 700, įvesta komendanto valanda nuo 20 val. iki 5 val. ryto. Atvejų sumažėjus, komendanto valanda galioja nuo 21 val. Ji nebus panaikinta bent jau iki spalio 26 d.

Taip pat Melburno gyventojams lauke leisti laiką leidžiama jau ne vieną, bet dvi valandas. Tas laikas gali būti skiriamas sportui, bendravimui su draugais ar šeimos nariais, jei jie gyvena 5 km spinduliu.

Žmonėms, kurie gyvena vieni, arba vienišiems tėvams leista nominuoti dar vieną žmogų, kuris gali lankytis namuose ir kartu leisti laiką.

Viktorijos valstijoje galiojančius apribojimus kritikuoja nemažai politikų ir priešiškai nusiteikusių gyventojų, esą ribojama žmonių judėjimo laisvė, ypač esant komendanto valandai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių