A. Merkel apie potvynio padarytą žalą: tai siaubinga

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pavadino siurrealistiniu vaizdą, kurį ji išvydo labiausiai nuo niokojamo potvynio nukentėjusiuose šalies rajonuose.

„Tai siaubinga. Noriu pasakyti, kad kažin ar vokiečių kalboje yra žodžių padarytai žalai apibūdinti“, – pareiškė A. Merkel sekmadienį žurnalistams, lankydamasi Adenau mieste šalies vakaruose.

„Mes jums padėsime – federalinė ir žemės valdžia kartu dirbs, kad šioje nuostabioje vietovėje viskas pamažu būtų sutvarkyta. Jau trečiadienį mes, vyriausybė, patvirtinsime programą, kad kartu su regionu galėtume imtis skubios pagalbos priemonių, atkurti infrastruktūrą“, – pabrėžė politikė.

Noriu pasakyti, kad kažin ar vokiečių kalboje yra žodžių padarytai žalai apibūdinti.

Pasak kanclerės, katastrofa Vokietijos vakaruose parodė, kad reikia skirti daugiau dėmesio klimato kaitos problemoms. Ji pabrėžė, kad vyriausybė vykdys ilgalaikę politiką, „labiau atsižvelgdama į gamtą ir klimatą negu pastaraisiais metais“. A. Merkel pažadėjo dar sykį apsilankyti nelaimės zonoje rugpjūčio pabaigoje.

Savo ruožtu Reinlando-Pfalco federalinės žemės ministrė pirmininkė Malu Dreyer pažymėjo, kad tęsiama dingusių žmonių paieška. Anot jos, iki šiol vis dar nerasta „daug“ Arveilerio rajono, labiausiai nukentėjusio nuo potvynio, gyventojų.

Nuo pirmadienio Vokietijos vakaruose ir pietvakariuose pliaupė liūtys, kurios sukėlė niokojamus potvynius. Iš krantų išsiliejo Reino intakai Aras ir Mozelis, taip pat nedidelės Zauerio, Priumo, Nimso ir Erfto upės. Stichija pareikalavo daugiau kaip 150 žmonių gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Labai gerai. Turės ką veikti atstatydami, neliks laiko loti ant rusų ir mojuoti vaivorykštinėmis vėliavomis. Ir pinigų Baltarusijos teroristams sumažės, teks kucharkai susiveržti diržiuką...

iš tikro siaubingas potvynis

iš tikro siaubingas potvynis portretas
Ir kviesis atstatymo darbams žmonių iš Rytų europos, imigrantai juk nedirbs. Taip jau buvo su derliaus nuėmimu, kai pernai (per žinias rodė LRT) kvietė, skė, nėra kam dirbt. Ir tai po to, kai jų šitiek priėmė pas save. Tfu, kokia gėda...

O taip

O taip portretas
Šis potvynis siaubingas, bet viskas bus atstatyta, o A.Merkel sukeltas atbėgėlių potvynis sukelia kurkas siaubingesnes pasekmes.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių