Ministerija: Izraelio pasieniečiai netoli gyvenvietės Vakarų Krante nužudė palestinietį

Izraelio pasieniečiai netoli gyvenvietės okupuotame Vakarų Krante nužudė palestinietį, sekmadienį pranešė palestiniečių Sveikatos apsaugos pareigūnai, o Izraelio kariuomenė teigia, kad jis buvo ginkluotas.

Palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad 18-metį Karamą Ali Ahmadą Salmaną nušovė „Izraelio okupantai netoli Kedumimo gyvenvietės“.

Izraelio kariuomenė nurodė, kad netoli gyvenvietės Vakarų Kranto šiaurėje „civilinės apsaugos komanda“ nušovė asmenį, kuris buvo „ginkluotas pistoletu“.

Kaip nurodė palestiniečių Sveikatos apsaugos ministerija, Kedumimo gyvenvietė yra pastatyta privačioje palestiniečių žemėje.

Per 1967 metų Vidurio Rytų karą Izraelis užėmė Vakarų Krantą, Gazos ruožą ir Rytų Jeruzalę – teritorijas, kuriose palestiniečiai nori įkurti savo valstybę. Nuo to laiko Izraelis apgyvendino 500 tūkst. žmonių maždaug 130 nausėdijų Vakarų krante, kurias palestiniečiai ir didžioji dalis tarptautinės bendruomenės laiko kliūtimi taikai.

Naujienų agentūra AFP, remdamasi oficialiais šaltiniais, pranešė, kad K. A. A. Salmamas yra vienas iš mažiausiai 32 šį mėnesį Vakarų Krante nužudytų palestiniečių, įskaitant civilius gyventojus ir kovotojus.

Penktadienį prie sinagogos Izraelio aneksuotoje Rytų Jeruzalėje palestinietis šaulys nužudė septynis žmones.

Reaguodama į mirtiną išpuolį, Izraelio vyriausybė paskelbė daugybę priemonių, įskaitant „veiksmus gyvenvietėms stiprinti“.

AFP duomenimis, 2022-aisiais Izraelyje ir palestiniečių teritorijoje žuvo mažiausiai 26 izraeliečiai ir 200 palestiniečių, dauguma jų – Vakarų Krante. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zydai zudikai

Zydai zudikai portretas
Nesuprantu kodel zydam leidziama zudyti zmones jau keleta desimtmeciu

Kuo greiciau!!!

Kuo greiciau!!! portretas
Kuo greiciau siusti palestinieciam vakarietisku ginklu, kad turetu kuo kovoti pries okupantus!

o

o portretas
todel ir nesmerkia kad tai ta pati saika zinglitvaku ir visa kgb saika 30m isitvirtynusi musu tevyneje o puse salies priverte palikt tevyne ===
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių