Minske pareigūnai panaudojo ašarines dujas, patvirtinta protestuotojo mirtis Gomelyje

Šiaurės vakariniame Minsko mikrorajone saugumo pajėgos trečiadienį panaudojo prieš protestuotojus ašarines dujas, žmonės slepiasi šalia esančių namų laiptinėse, pranešė portalas tut.by.

Kaip pranešama, tame rajone ant kelio iš suoliukų pastatyta barikadų, užtvertos kelios eismo juostos.

Prie vietos prekybos centro atvežta vandens patranka, atvyko OMONo pareigūnai.

Tuo metu Baltarusijos tyrimų komitetas trečiadienį patvirtino, kad mirė 25-erių vaikinas, kuris buvo sulaikytas sekmadienį pietrytiniame Gomelio mieste. Jam buvo skirta 10 parų arešto už dalyvavimą nesankcionuotuose protestuose.

Tyrėjų teigimu, vaikino mirties priežastis neaiški. Tuo metu „Laisvosios Europos radijas/Laisvės radijas“ (Radio Free Europe/Radio Liberty, RFE/RL) citavo to jauno vyro motiną, kuri sakė, kad jis turėjo širdies problemų ir ištisas valandas buvo laikomas milicijos furgone.

Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai lojalūs režimo pareigūnai pirmadienį paskelbė, esą jis rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti, šalyje ketvirtą naktį vyksta protesto akcijos. Opozicijos kandidatė rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja antradienį iš Baltarusijos atvyko į Lietuvą. 

Per šias demonstracijas vyko įnirtingų protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis.

Išvakarėse protestuotojai Minsko centre iš šiukšlių dėžių statė barikadas. Policija prieš juos panaudojo ašarines dujas, vandens patrankas ir kurtinamąsias granatas.

Naktį į antradienį vykusio protesto metu žuvo vienas žmogus. Pareigūnų teigimu, jis gyvybės neteko, kai jo rankose sprogo nežinomas sprogstamasis įrenginys.

Rugpjūčio 10–12 dienomis buvo sulaikyta daugiau kaip 6 tūkst. žmonių, daugiau kaip 250 sužeistųjų yra ligoninėse.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skaiciau

Skaiciau portretas
Statytt barikadas , trukdyt eisma. Pats islipes musciau tokius vaziavimo trukdytojus . Teisingai daro visus tokius statytojus i arestines sukisti. Kurie priesinasi sulaikomi duot sroka kalejime. Arsiausius keliancius riauses turetu saudyti. Kiek galima vis kelt riauses trukdyt eismus , laikas jau aprimti. Ziuret savo reikalu. Vistiek batka nuverst nesigaus. Tik kalejimo gaus visi norintis i kalejimus. Ar verta gadintis savo asmenini gyvenima delvisokiu protestu. Nuo ju pinigu kiseneje nepadaugeje kasdieniniai reikalai niekur neprapuola. Uzsidirbt pinigu pragyvenimui. Kas seimos ziures tavo jei kvailai sesi i kalejima? Ne uz babkiu pasiidaryma nors. Visai durnam reikia but kad sesti uz politika. Uz dyka sesti. Jokios naudos neturejus. Va ir uzdubasiti gali arestineje. Geriau jau toliau nuo visokios politikos. Pinigu kiseneje nuo to nepadaugeja.

Protingas

Protingas portretas
Nekreipkit dėmesio ten komentuoja kremliaus troliai...

Esmė

Esmė portretas
Gaila gudų..baltarusija pakils...šviesios jėgos laimės kaip Gruzijoj ukrainoj lietuvoj. Sužvėrėja velnias prieš galą...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių