Miške dingęs Rusijos gydytojas, kuris gydė A. Navalną po apnuodijimo, atsirado

Penktadienį miške po medžioklės dingęs Rusijos gydytojas, kuris pirmasis gydė Kremliaus kritiką Aleksejų Navalną po jo apnuodijimo, atsirado.

Savaitgalį paieškos komandos straigtasparniais ir dronais ieškojo gydytojo pelkėtose vietovėse Omsko srityje. Pirmadienį pareigūnai pranešė, kad daktaras Aleksandras Murachovskis pirmadienį pats išėjo iš miško, pasiekė kaimą ir atrodo sveikas.

Dar prieš kelis mėnesius A. Murachovskis vadovavo Omsko klinikai, kur po apnuodijimo pernai rugpjūtį buvo atgabentas A. Navalnas, dabar atliekantis kalėjimo bausmę pataisos kolonijoje. Opozicionierius prastai pasijuto skrydžio metu. Tuo metu A. Murachovskis nenustatė apnuodijimo ir teigė, kad A. Navalnui sutriko medžiagų apykaita. Netrukus politikas buvo nuskraidintas į Vokietiją, kur gydėsi kelis mėnesius. Vakarų šalių ekspertai nustatė, kad jis buvo apnuodytas nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

A. Navalnas savo ruožtu apkaltino A. Murachovskį diagnozės klastojimu. Lapkritį gydytojas buvo paaukštintas į Sibiro regiono sveikatos ministro pareigas.

Rusija tvirtina negalinti įrodyti, kad A. Navalnas buvo apnuodytas, ir dėl to nevykdo jokio tyrimo. Europos Sąjunga (ES) ir JAV ne kartą ragino Rusiją ištirti nusikaltimą ir įvedė šaliai sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
JAU PO BIŠKI EINA NUO ARENOS PASAULIO DIDVYREI ĮDOMU KOKIE BUS NAUJI GABRIUKO IR PIŠ ATVEŽTI

natalija TO ANONIMUI

natalija  TO  ANONIMUI portretas
TARAKONUI ANONIMUI LIETUVOS MAZGOTEI GAIDŽIOO LINKĖJIMAI

Anonimas

Anonimas portretas
....tarakonu komentarai putkino mazgotes
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių