Naujas lavos srautas La Palmoje grasina dar vienai vietovei

Naujas lavos srautas Ispanijos La Palmos saloje grasina iki šiol nenukentėjusiai La Lagunos vietovei. Iki 1 300 laipsnių įkaitusios skystos uolienos veržiasi iš naujo plyšio ir nuo vietovės yra nutolusios per pusantro kilometro, antradienį pranešė valstybinė TV stotis RTVE.

Tačiau greitis, kuriuo lava keliauja jūros kryptimi, šiek tiek sulėtėjo. Gali pasikeisti ir jos kryptis. Apie 1 200 vietovės gyventojų evakuoti jau spalį.

Atlanto salą prie vakarinių Afrikos krantų praėjusiomis valandomis vėl purtė daugiau kaip 100 lengvų ir vidutinio stiprumo požeminių smūgių. Stipriausias jų buvo 5 balų ir buvo juntamas visoje saloje.

Nuo tada, kai ugnikalnis prieš daugiau nei 10 savaičių, rugsėjo 19-ąją, išsiveržė, lava jau sunaikino ar apgadino 2 748 pastatus. Storas lavos sluoksnis dengia iš viso 1 115 hektarų teritoriją. Šis plotas atitinka daugiau kaip 1 500 futbolo aikščių. Nuo ugnikalnio išsiveržimo savo namus buvo priversti palikti daugiau kaip 7 000 gyventojų. Kada erupcija baigsis, lieka neaišku.


Šiame straipsnyje: La Palmaugnikalnislava

NAUJAUSI KOMENTARAI

GAL REIKĖTŲ KALNĄ APMOKESTINTI UŽ JO TERŠALŲ IŠMETIMUS?

GAL REIKĖTŲ KALNĄ APMOKESTINTI UŽ JO TERŠALŲ IŠMETIMUS? portretas
Arba bent jau tos šalies varguolius, kaip pas mus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių